Άκης Πετρετζίκης: Deep-fried croque madame, για ένα σπέσιαλ brunch

Το croque madame όπως δεν το έχετε δοκιμάσει ξανά.

ΥΛΙΚΑ
4 φέτες ψωμί για τοστ
300 γρ. μπεσαμέλ
100 γρ. mix τυριών
4 φέτες ζαμπόν
Για το πανάρισμα
3 αβγά
100 γρ. ψωμί τριμμένο
400 ml σπορέλαιο
Για τη σύνθεση
2 αβγά, τηγανητά
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ρόκα
ντοματίνια

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τις δύο φέτες από το ψωμί στον πάγκο εργασίας μας.
Βάζουμε ¼ από τη μπεσαμέλ σε κάθε  φέτα, ¼ από τα τυριά και από μία φέτα ζαμπόν. Κλείνουμε τις φέτες μεταξύ τους και πιέζουμε καλά για να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σε ένα μπολ σπάμε τα 3 αβγά και ανακατεύουμε καλά. Σε άλλο μπολ βάζουμε το τριμμένο ψωμί.
Βουτάμε το τοστ στα αβγά και στη συνέχεια στο τριμμένο ψωμί. Φροντίζουμε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνειά του.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο τοστ. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε πάνω από κάθε τοστ ένα αβγό τηγανητό, πιπέρι και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr