Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μια γρήγορη συνταγή για το μεσημέρι με κοτόπουλο

Το κοτόπουλο ριγανάτο σε κρασάτη σάλτσα είναι ένα εύγευστο πιάτο για μεγάλους και μικρούς 

 

 

ΥΛΙΚΑ 

• 1-1½ κ. κοτόπουλο σε 6 μερίδες

• 2 σκελ. ολόκληρες σκόρδο

• 1/3 φλ. ελαιόλαδο

• 2 λεμόνια (χυμός)

• 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

• 1 κ.σ. ρίγανη

• Αλάτι

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το www.argiro.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ροδίζουμε καλά το κρέας σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 7΄- 8΄.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Προσθέτουμε το κρασί και 1 φλ. νερό.

Μόλις πάρει βράση το κοτόπουλο χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄, μέχρι να μαλακώσει.

Ενδιάμεσα ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Προς το τέλος του χρόνου βρασμού πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

 

Το φαγητό πρέπει να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα, σχεδόν με το λάδι του. 

 

Σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr