Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μακαρονάδα με ελαιόλαδο, σκόρδο και μαϊντανό στο πι και φι 

Το ωραιότερο βραδινό 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι

αλάτι, κατά βούληση

1 ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

6 σκελίδες σκόρδο

2 καυτερές πιπεριές τσίλι, κομμένες σε ροδέλες

1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.

Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr