Ντίνα Νικολάου: Συνταγή για στρούντελ με κολοκυθάκια - μία γρήγορη πίτα που θα λατρέψετε
Αν δεν αγαπάτε το ανθότυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα ή ένα μείγμα δύο αλειφωτών τυριών
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτα, Ζύμη Ψαχνών
- 2 κολοκύθια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 300 γρ. ανθότυρο
- 60 ml γάλα
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 30 ml ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
- Λίγο γάλα για το άλειμμα
- Λίγο σουσάμι
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη. Σοτάρω τα κολοκυθάκια για 10 λεπτά περίπου (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κύβων) μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι εντελώς. Θα πρέπει να είναι τραγανά.
Βάζω το ανθότυρο σε ένα μπολ, προσθέτω το γάλα και πιέζω με ένα πηρούνι για να λιώσει και να γίνει σαν κρέμα.
Απλώνω το πρώτο φύλλο σφολιάτας επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζω με λίγη τριμμένη γραβιέρα και απλώνω στο κέντρο, τα 2/3 της ποσότητας του ανθότυρου. Βάζω τα σοταρισμένα κολοκυθάκια όλα στο κέντρο επάνω στο τυρί φροντίζοντας να μην απλώσουν πολύ. Πρέπει να δημιουργούν βουναλάκι στο κέντρο.
Με ένα κουτάλι βάζω πάνω στα κολοκυθάκια και το υπόλοιπο μείγμα του ανθότυρου (δεν χρειάζεται να το απλώσετε). Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζω ελαφρά για να κολλήσουν οι άκρες.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω δεξιά κι αριστερά τις άκρες σε λεπτές λωρίδες περίπου 1-1½ εκ. η κάθε μια. Στρίβω την κάθε λωρίδα και κατόπιν την κολλάω στο κέντρο του στρούντελ, σταυρωτά (ξεκινάω από την δεξιά πρώτη λωρίδα, συνεχίζω με την αριστερή πρώτη λωρίδα και πάει συνέχεια μέχρι να τελειώσω με όλες τις λωρίδες και ένα έχει καλυφθεί το στρούντελ).
Μεταφέρω το στρούντελ σε λαμαρίνα, αλείφω με λίγο γάλα και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 35-40 λεπτά.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr