Γιάννης Λουκάκος: Χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι-τρώγεται από πρωινό μέχρι βραδινό!
Σπάμε τα αυγά για μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη ομελέτα!
ΥΛΙΚΑ
Για την χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι
8 αυγά
20 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
100 γρ. πατάτες, μαγειρεμένες και κομμένες σε μέτριο καρέ
20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
100 γρ. ντομάτα κονκασέ
60 γρ. τυρί, τριμμένη φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
5 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένος
100 γρ. ντιπ γιαούρτι στραγγιστο 2% ΟΛΥΜΠΟΣ με άνηθο και δυόσμο
αλάτι
Για το ντιπ γιαούρτι με άνηθο και δυόσμο
150 γρ. γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ στραγγιστό 2%
5 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένος
5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
20 γρ. ελαιόλαδο
1 γρ. αλάτι
πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικον, τις πατάτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα για 4 με 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το πράσινο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα από τα αυγά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει η πρώτη στρώση για 3 με 5 λεπτά περίπου. Μοιράζουμε σε όλο το τηγάνι τη φέτα, τα 80 γρ. από την ντομάτα, τα υπόλοιπα αυγά, σκεπάζουμε ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6 με 8 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Ανά διαστήματα κουνάμε το τηγάνι για να βεβαιωθούμε ότι η ομελέτα δεν έχει κολλήσει.
Βγάζουμε το καπάκι και σερβίρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
Γαρνίρουμε με το ντιπ γιαούρτι, την υπόλοιπη ντομάτα, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο, το πιπέρι και τον άνηθο.
Για το ντιπ γιαούρτι με άνηθο και δυόσμο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσαρμόζουμε το αλάτι σύμφωνα με τα γούστα μας.
Tip:
*Μπορούμε να προσθέσουμε λάιμ ή λεμόνι ξύσμα και χυμό στο ντιπ γιαούρτι για να αρωματίσουμε και να ενισχύσουμε την οξύτητα.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μυρωδικά επιθυμούμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Who is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.
Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.
Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr