Δημήτρης Σκαρμούτσος: Εύκολο σοκολατένιο βραστό κέικ για τα χαλαρά απογεύματα

Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι 

ΥΛΙΚΑ
 

200 γρ. γιαούρτι

20 γρ. γάλα

280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

65 γρ. κακάο

2 κ.γ. σόδα

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

300 γρ. ζάχαρη

160 ml κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά

2 αβγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ φλ. νερό

25 βατόμουρα κόκκινα

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ . Ρίχνουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και τα αβγά και με έναν αναδευτήρα χτυπάμε καλά, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε το γιαούρτι με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο μπολ με τα κοσκινισμένα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Γεμίζουμε το βραστήρα με 1/2 φλ. νερό και βράζουμε στους 100°C. Ρίχνουμε το βραστό νερό στο μπολ και με πολύ αργές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί 40Χ30, αδειάζουμε σε αυτό το μίγμα και φροντίζουμε να πάει παντού.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το κέικ σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Γαρνίρουμε με κόκκινα βατόμουρα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr