Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει: Μοσχαρίσια κόντρα με σαλάτα ραπανάκι - Ένα λαχταριστό πιάτο
Αν δεν κάνουμε μπάρμπεκιου μπορούμε να ψήσουμε τις μπριζόλες σε σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά για τον ίδιο χρόνο.
Συστατικά
-
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες, κόντρα χωρίς κόκκαλο
Κοιτάζοντας πίσω στο 2021 _ Greenpeace
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
ADVERTISEMENT
Για τη μαρινάδα
- 1 σκ. σκόρδο, κομμένη σε φέτες
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 3 καλαμπόκια, βρασμένα
- 10 ραπανάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- δεντρολίβανο
- φέτες λεμόνι
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις μπριζόλες
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας με ένα κουτάλι ή σύρμα χειρός.
- Βάζουμε το κρέας στο μπολ με τη μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι η μαρινάδα να καλύψει το κρέας.
- Κλείνουμε το μπολ με ένα καπάκι ή με διαφανή μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα και το ταμπονάρουμε απαλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ψήνουμε στο μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε το κρέας από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για τη σαλάτα
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα καλαμπόκια με το μισό ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τα καλαμπόκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε τα καλαμπόκια από τη φωτιά, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τους σπόρους από τον πυρήνα, και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε τα ραπανάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα ραπανάκια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό από τα λάιμ, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Για το σερβίρισμα
- Κόβουμε το κρέας σε φέτες και σερβίρουμε με τη σαλάτα, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο δεντρολίβανο και φέτες λεμονιού.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr