Δημήτρης Σκαρμούτσος: Βελούδινη σούπα με φρούτα του δάσους - Φανταστικό γλυκό!
Ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει!
3 Νοεμβρίου 2022 - 3:18 μμ
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. μείγμα φρούτα του δάσους (φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, βατόμουρα) φρέσκα ή κατεψυγμένα, που έχουν αποψυχθεί
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
½ κ.γ. κάρδαμο, σε σκόνη
¼ κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 φλ. νερό
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. νερό, κρύο
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα, που έχουν αποψυχθεί, για γαρνιτούρα
κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, για γαρνιτούρα
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΦΡΟΥΤΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα του δάσους, το σιρόπι σφενδάμου, το κάρδαμο, την κανέλα, το χυμό λεμονιού, τα 2 φλ. νερό και βράζουμε για 5 λεπτά. |
Βήμα 2 | Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με 1 κ.σ. κρύο νερό. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, αφήνουμε τη σούπα να πάρει άλλη μία βράση και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. |
Βήμα 3 | Αφήνουμε στην άκρη για λίγο να κρυώσει και αδειάζουμε τη σούπα στον κάδο του μπλέντερ. Χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα με βελούδινη υφή. |
Βήμα 4 | Μοιράζουμε τη σούπα σε 4 μπολ, ρίχνουμε 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος στο κάθε μπολ, γαρνίρουμε με μύρτιλα και θυμάρι και σερβίρουμε. |
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
4 Νοεμβρίου 2024
4 Νοεμβρίου 2024