Ντίνα Νικολάου: Τρουφάκια λευκά με μπισκότα gingerbread και τυρί κρέμα - μία υπέροχη γιορτινή συνταγή
Τα μπισκότα gingerbread έχουν γίνει must για τις ημέρες των γιορτών. Αξιοποιήστε όσα σας περισσεύουν σε μικρά, λευκά τρουφάκια με τυρί κρέμα.
Υλικά
- 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 30 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
- 400 γρ. μπισκότα gingerbread
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου, καβουρδισμένο
- 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, καβουδισμένα και χοντροτριμμένα
- 300 γρ. λευκή σοκολάτα
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Εκτέλεση
Σπάω τα μπισκότα σε κομμάτια και τα ρίχνω στο μούλτι. Τα θρυμματίζω σε χοντρά ψίχουλα (όχι σκόνη). Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη βανίλια, τα αμύγδαλα και τα φυστίκια. Φορώντας γάντια, ζυμώνω όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης πάστα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, βάζω ένα μεταλλικό μπολ, φροντίζοντας να μην ακουμπά στο νερό. Πρέπει να ζεσταίνετε μόνο με τον ατμό. Ρίχνω την λευκή σοκολάτα και την αφήνω να λιώσει.
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω σε μικρά μπαλάκια. Τα βουτάω στην λιωμένη σοκολάτα και τα αφήνω σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί να σφίξουν. Διατηρώ τη ζεστή σοκολάτα μέχρι να σφίξουν τα τρουφάκια και με ένα πηρούνι κάνω σχέδια.
Τα μεταφέρω στο ψυγείο και τα αφήνω για 1 ώρα να σφίξουν καλά.
Who is Who
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.
Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς.
Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr