Ντίνα Νικολάου: Πίτα με πένες, λουκάνικο χωριάτικο και τσένταρ - Χορταστική και πρωτότυπη

Αν θέλετε μπορείτε να μειώσετε το τσένταρ και να προσθέσετε και φέτα ή ανθότυρο. 

Υλικά

Για τη γέμιση

Για τη σάλτσα

Για τη ζύμη

Για την επιφάνεια

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

 

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τις πένες και τις βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζω και τις διατηρώ ζεστές.

     

Για τη σάλτσα

  1.  

    Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το λουκάνικο και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Ρίχνω τον αρακά, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά.

     

Για τη ζύμη

  1.  

    Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα, το ελαιόλαδο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω δυνατά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη και να γίνει λεία και γυαλιστερή.

     

Για την πίτα

  1.  

    Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Λαδώνω καλά ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. και στρώνω στη βάση αντικολλητικό χαρτί.

     

  2.  

    Κόβω τη ζύμη στη μέση και ανοίγω το ένα κομμάτι σε λεπτό φύλλο. Το μεταφέρω στο ταψάκι και πιέζω με τις παλάμες μου για να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα.

     

  3.  

    Ανακατεύω τις πένες με τη σάλτσα, προσθέτω το τσένταρ και αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και πασπαλίζω με την παρμεζάνα.

     

  4.  

    Ανοίγω και το δεύτερο κομμάτι ζύμης σε φύλλο και καλύπτω τα υλικά. Ενώνω τα δύο φύλλα στην περιφέρεια ώστε να «σφραγγίσω» τις πένες. Με ένα μαχαίρι κάνω ένα σταυρό στο κέντρο της ζύμης, ώστε να μπορεί να φεύγει από εκεί ο ατμός κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σε ένα μπολάκι χτυπάω τα υλικά της επιφάνεια και αλείφω την πίτα. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr