Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για εύκολη ανοιχτή σοκολατόπιτα - θα θέλετε να την φτιάχνετε ξανά και ξανά! (βίντεο)

Μια τάρτα σοκολάτας με έτοιμο φύλλο σφολιάτας για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Συστατικά

Για το μείγμα σοκολάτας

  • 2 αυγά, μεσαία
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη σύνθεση

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • τρούφα σοκολάτας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα σοκολάτας 

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. 
  • Προσθέτουμε την κουβερτούρα, και ανακατεύουμε. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και αφήνουμε το μπολ στην άκρη. 

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. 
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας, και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. 
  • Ανοίγουμε καλά τη σφολιάτα με έναν πλάστη. 
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε λωρίδες  και τις τοποθετούμε στις άκρες, αφήνοντας ένα μικρό κενό περιμετρικά, δημιουργώντας ένα μεγάλο τετράγωνο. 
  • Κόβουμε τις γωνίες της σφολιάτας για να μπορέσει να διπλωθεί πιο εύκολα. 
  • Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο το εσωτερικό μέρος του τετραγώνου και καλύπτουμε με την κάθε πλευρά της σφολιάτας, την κουβερτούρα. Δεν χρησιμοποιούμε όλο τον κρόκο γιατί θα τον χρειαστούμε και αργότερα. 
  • Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη τη βάση της σφολιάτας για να ψηθεί και να μη φουσκώσει. 
  • Μεταφέρουμε την τάρτα μαζί με το φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σοκολάτας στο εσωτερικό της σφολιάτας, και αλείφουμε με τον κρόκο γύρω-γύρω τις άκρες της ζύμης που έχουμε διπλώσει. 
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.

Για το σερβίρισμα

  • Πασπαλίζουμε με λιωμένη κουβερτούρα και τρούφα σοκολάτας. 
  • Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε. 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr