Άκης Πετρετζίκης: Ρεβίθια καρμπονάρα - Το πιο περίεργο πιάτο που έχετε δοκιμάσει!
Πρέπει να το δικιμάσετε αυτό το πιάτο!
Συστατικά
150 γρ. μπέικον, καπνιστό, σε φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια champignon, σε κονσέρβα
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
500 γρ. νερό
1 σκ. σκόρδο
1 κλ. θυμάρι, φρέσκο
αλάτι
600 γρ. ρεβίθια, κατεψυγμένα
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη, προαιρετικά
πιπέρι , προαιρετικά
1 κλ. μαϊντανό, φρέσκο, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα, τριμμένη
πιπέρι , φρέσκο
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Τοποθετούμε τις φέτες μπέικον σε ένα ξύλο κοπής, τις βάζουμε τη μια πάνω στην άλλη, και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και το μπέικον, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα μανιτάρια από την κονσέρβα, τα στραγγίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το αλάτι και τα ρεβίθια, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του ή με διάφανη μεμβράνη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και το φρέσκο πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον προσθέτουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Για το σερβίρισμα
Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα, πασπαλίζουμε με έξτρα παρμεζάνα και πιπέρι, και σερβίρουμε.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr