Μάνος Δασκαλάκης: «Θα τον πάρω μαζί μου» είπε στον πατέρα μου η «κατηγορουμένη» - Έτσι αποκάλεσε την εν διαστάσει σύζυγό του (βίντεο)

Από τον Κορυδαλλό ρωτούσε τι κάνω, αντί να ψάχνει από τι πέθαναν τα παιδιά μας, είπε στην κατάθεσή του ο Δασκαλάκης για την Πισπιρίγκου

Αποκαλώντας συνεχώς την εν διαστάσει σύζυγό του «κυρία κατηγορουμένη» ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης τους, Τζωρτζίνας.

Ο μάρτυρας ήταν «καταπέλτης» για την κατηγορουμένη, λέγοντας προς το τέλος της κατάθεσής του «πως ακόμη και από τον Κορυδαλλό καλούσε την θεία μου και της έλεγε “τι κάνει ο Μάνος και πού είναι ο Μάνος”, αντί να ψάχνει να μάθει από τι πέθαναν τα παιδιά μας». Ωστόσο, τουλάχιστον δυο φορές χαρακτήρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου «υπόδειγμα μητέρας, τουλάχιστον με αυτά που μας έδειχνε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αρχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας είπε: «Συνάψαμε γρήγορα μια σχέση, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα παιδί. Ήρθε στη ζωή μας η Τζωρτζίνα το 2013. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Η κατηγορουμένη ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό μας έδειχνε σε όλους. Αποκτήσαμε μετά τη Μαρία - Ελένη, η οποία απεβίωσε το 2019 μέσα στο νοσοκομείο. Μετά από ένα χρόνο, η κατηγορουμένη έμεινε έγκυος στο τρίτο μας παιδί που απεβίωσε στις 21.3.22. Σε εκείνη την περίοδο, πριν αποβιώσει το βρέφος μας, υπήρξε τσακωμός με την κατηγορουμένη».

Η εξωσυζυγική σχέση

Ακολούθως ο μάρτυρας ανέφερε πως ο ίδιος έμαθε για εξωσυζυγική σχέση της Πισπιρίγκου και για αυτόν τον λόγο διαπληκτίστηκε, όπως είπε, μαζί της φτάνοντας στο σημείο να την χαστουκίσει. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανακάλυψα μια εξωσυζυγική σχέση, δημιουργήθηκε τσακωμός λεκτικός. Περιληπτικά να σας πω ότι σε εκείνο τον τσακωμό ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα. Μου επιτέθηκε λεκτικά. Πήρα την Τζωρτζίνα στο δωμάτιο. Βγήκα εκτός εαυτού και της έδωσα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι και πληροφορούμαι ότι στις 1.30 τα ξημερώματα το βρέφος μας έχει μείνει, είχε παγώσει. Πήγα στο σπίτι μας και βρήκα το παιδί μου παγωμένο. Βρήκα την κατηγορουμένη να κάνει μαλάξεις. Και η αδελφή της να είναι πάνω. Και η κόρη μου η Τζωρζίνα ήταν στο δωμάτιο εκεί. Πήγαμε στο νοσοκομείο μέχρι που μας ανακοίνωσαν οι γιατροί ότι και το βρέφος απεβίωσε».

Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στον υπερασπιστικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι για τον θάνατο του παιδιού είχαν υποβάλλει μήνυση. Είπε χαρακτηριστικά: «Ακούστηκε ότι κάναμε μήνυση. ¨Ήρθε ένας αστυνομικός και μας ρώτησε “πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το θάνατο του παιδιού;”. Πήρα την πρωτοβουλία εγώ και έκανα μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Οι καταθέσεις μας είναι ίδιες. Και έτσι δημιουργήθηκε αυτεπάγγελτα μια έρευνα για τη Μαλένα. Οπότε δεν έγινε καμία μήνυση».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ακολούθως ο μάρτυρας μίλησε για το θάνατο της Ίριδας για να καταθέσει: «Μετά το θάνατο της Ίριδας και μετά τον τσακωμό με την κατηγορουμένη επέστρεψα στο σπίτι για να είμαι δίπλα στο παιδί μου, ως όφειλα να κάνω. Σε συζητήσεις με την κατηγορουμένη είπαμε για το θέμα της εξωσυζυγικής της σχέσης. Γύρισε και μου είπε: “θέλω να μείνεις εδώ για μένα ….”. Ξαναέφυγα. Ακούστηκε πριν ότι δεν είχε αφήσει ποτέ τα παιδιά και ότι ήταν πάντα παρούσα. Δέχθηκα ένα μήνυμα στις 6.4.2021 που μου έλεγε: “να προσέχεις το παιδί σε αγαπάω πολύ”. Εκείνη τη στιγμή ενημέρωσα τους συγγενείς της γιατί πήγε το μυαλό μου σε αυτοκτονία. Εγώ είμαι οδηγός και ήμουν ταξίδι στην Αθήνα. Ενημέρωσα τους συγγενείς της για να τη βρουν, δεν ήταν στο σπίτι. Μετά από ώρες έμαθα ότι ήταν κλεισμένη σε ένα ξενοδοχείο. Το παιδί το είχε αφήσει στη μητέρα της. Αρά δεν ισχύει αυτό που λέγεται. Καθώς έφτανα στη Πάτρα, το παιδί το πήρε μια στενή μας φίλη. Του είπαν ως δικαιολογία ότι “η μαμά πάει να φτιάξει τα νύχια”. Την επόμενη ημέρα πήγα να δω τη κόρη μου. Είχα ενημερώσει το δικηγόρο μου και δεν έκανα κάποια κίνηση να την πάρω για να μη θεωρηθεί αρπαγή ανηλίκου».

Η Τζωρτζίνα

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην απώλεια της Τζωρτζίνας. Κατάθεσε χαρακτηριστικά: «Την επόμενη ημέρα που είχαμε ραντεβού με τους δικηγόρους για το διαζύγιο και με ενημέρωσε η κατηγορουμένη ότι το παιδί έχει μια “βόμβα” στη πλάτη και πως έχει σπασμούς. Μου είπε ότι της ζήτησε το ίδιο το παιδί να πάει στο νοσοκομείο. Επισκέφτηκα το παιδί στο νοσοκομείο και οτιδήποτε τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της. Με τη Τζωρτζίνα είχα ιδιαίτερη σχέση, είχε τεράστια αδυναμία σε εμένα. Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που είδα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μη με πάρει αγκαλιά να μη μου πει “μπαμπά μου”. Ποτέ. Λόγω covid στο νοσοκομείο έμεινε μόνο η κατηγορουμένη. Τις επόμενες ημέρες, ενώ είχα αρνητικό τεστ, οι γιατροί δεν με άφηναν να μπω. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με το δικηγόρο της για να μπορέσω να δω το παιδί μου. Μια ημέρα πριν την ανακοπή με πήρε η κατηγορουμένη και πήγαμε μαζί να κάνουμε μια ακτινογραφία. Την Κυριακή το πρωί πήγα να την αλλάξω να ξεκουραστεί λίγο, όπως και έγινε. Το παιδί ήταν ψυχολογικά πεσμένο, όντως έπεφτε το οξυγόνο. Σε καμία περίπτωση οι γιατροί δεν μας είπαν ότι όλο αυτό μπορεί να δημιουργήσει ανακοπή».

 

 

Ο Μάνος Δασκαλάκης συνέχισε την περιγραφή του. «Το μεσημέρι δέχομαι τηλέφωνο από κατηγορουμένη η οποία μου είπε: “Τρέξε γρήγορα έπαθε ανακοπή”. Πήγα είδα τους γιατρούς να της κάνουν ΚΑΡΠΑ. Μετά από 2 θανάτους, βλέποντας αυτό, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Την επανέφεραν μετά από 55 λεπτά. Την πήγανε στην ΜΕΘ και την ανέλαβε ο κ. Ηλιάδης ο οποίος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Το παιδί επανήλθε όντας τετραπληγικό. Βάλαμε μετά απινιδωτή στο Ωνάσειο και πήγαμε στο σπίτι. Σαν μάνα - και θα το τονίσω- αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν συνέχεια πάνω τους καταπάνω τους. Γυρίσαμε στο σπίτι μετά τη ΜΕΘ και μιλήσαμε και είπαμε ότι θα είμαστε από κοινού μαζί μόνο για το καλό του παιδιού μας. Στις 15.1.22 της ανακοινώνω ότι καλύτερα είναι να είμαστε χωριστά και για το καλό του παιδιού ενωμένοι, παρά να μένουμε στο ίδιο σπίτι και να κοροϊδευόμαστε».

Μετά από αυτό, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στην κατάθεσή του: «Στις 17 η κόρη μου είχε προγραμματισμένη εξέταση. Δέχθηκαν μια βιντεοσκόπηση από την κατηγορουμένη με επεισόδιο επιληπτικής κρίσης στη Τζωρτζίνα. Της είπα: “δείξτο στους γιατρούς”. Το παιδί συνέχιζε να κάνει εμετούς και εισήχθη στο Ρίο. Εμείς επιμέναμε να πάει στην ΜΕΘ. Ο κ. Ηλιάδης μας είπε ότι η κλινική είναι για τέτοια περιστατικά. Πήγε στα εξωτερικά ιατρεία έκανε επεισόδια. Στο ένα από αυτά τα επεισόδια ήμουν μπροστά. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ με την οποία τσακώθηκα κιόλας, γιατί μας είπε ότι το παιδί δεν έχει τίποτα. Πήγε στη ΜΕΘ και ο κ. Ηλιάδης μας είπε ότι η Τζωρτζίνα έκανε επεισόδια μόνο στη ΜΕΘ και όχι στο δωμάτιό της. Μας είπε να ψαχτεί το παιδί περαιτέρω να πάει στο Αγλαΐα Κυριακού, να εξεταστεί από εγκεφαλογράφο όπως και έγινε. Ο εγκεφαλογράφος δεν έδειξε τίποτα. Το παιδί ενώ ήταν μια χαρά στη ΜΕΘ. Επικοινωνούσε και καταλάβαινε τα πάντα, γέλαγε με όλα τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακού το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29 του μήνα και καθώς είχα προγραμματίσει να ανέβω στην Αθήνα να τη δω, ήμουν στο λεωφορείο στη περιοχή του Κιάτου και με πήρε τηλέφωνο η κατηγορουμένη και μου είπε ότι “είναι οι γιατροί μέσα και προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί”. Αυτά είναι συνοπτικά τα πράγματα μέχρι και τον θάνατο της Τζωρτζίνας μου. Η κατηγορουμένη δεν μου είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι μπορεί να είχε κάνει κάτι στα παιδιά μου και έχοντας δυο ιατροδικαστικές στα χέρια μας δεν μπορούσε να μου περάσει ποτέ από το μυαλό».

«Γιατί τη στήριξα»

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στην κατάθεσή του και στη στήριξη που, όπως είπε, παρείχε στην εν διαστάσει σύζυγό του μέχρι και την ημέρα της σύλληψής της.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τη στήριξα μέχρι και την ημέρα της σύλληψής της. Όταν άρχισαν τα κανάλια η κατηγορουμένη ήταν συνεχώς στα τηλέφωνα με δημοσιογράφους. Ρώταγε συνεχώς έναν συγκεκριμένο αν έχει επαφές με τον κ. Χασιώτη, αν ο κ. Μπουζιάνης του έχει πει τίποτα και πότε θα βγουν τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών.(…) Ο πατέρας μου καθ’ όλη τη διάρκεια ήταν δίπλα της. Ένα απόγευμα του είπε επιθετικά: “Για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου, δεν θα το αφήσω έτσι να το ξέρετε”. Έκανε και ένα άλλο τηλεφώνημα. Πήρε τηλέφωνο τη θεία μου στην Αθήνα και της λέει “πείτε του να πάρει τον Κούγια, εγώ θα πράξω αλλιώς”. Όλο το διάστημα που εγώ τη στήριζα αυτή απειλούσε συγγενείς μου, χωρίς να το ξέρω, και μέσα από τις φυλακές επικοινωνούσε με την θεία μου και ρώταγε “τι κάνει ο Μάνος και που είναι ο Μάνος” αντί να ψάξει από τι πέθαναν τα παιδιά μας».

Διακοπή της δίκης ζήτησε ο κ. Κούγιας

Με την έναρξη της διαδικασίας, διακοπή της δίκης έως ότου καταστεί δυνατό να προσέλθουν νέοι, ουσιώδεις μάρτυρες στο δικαστήριο, ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατά την ανάπτυξη των υπερασπιστικών ισχυρισμών της 34χρονης. Το δικαστήριο, αφού άκουσε τον συνήγορο, επιφυλάχθηκε επί του αιτήματος και κάλεσε τον κ. Δασκαλάκη.

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πώς κατέληξε στο παιδί». Ο ίδιος τόνισε πως για την απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο δεν υπάρχει αποτέλεσμα τοξικολογικών εξετάσεων που να καταδεικνύει τη χορήγηση κεταμίνης.

«Δηλώνει αθώα»

Ο συνήγορος είπε πως η εντολέας του δηλώνει αθώα, σημειώνοντας ότι η υπόθεση έχει δομηθεί με σωρεία αβάσιμων επιστημονικά στοιχείων, εικασιών και σεναρίων.

Κατά την υπεράσπιση της 34χρονης στην υπόθεση «για πρώτη φόρα στα παγκόσμια χρονικά πρώτα βρέθηκε ο ένοχος και στη συνέχεια ήρθαν οι παθολογοανατόμοι για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία».

Ο κ. Κούγιας έβαλλε κατά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών καθώς και κατά συγκεκριμένων επιστημόνων που θεωρεί ότι έπαιξαν καθοριστικό «σκοτεινό ρόλο» για την πορεία της εντολέα του προς το εδώλιο.

Χαρακτήρισε «εφεύρημα» την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδίδεται στη Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ επεσήμανε πως η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι έωλη. «Η κεταμίνη που υποτίθεται χορήγησε η κ. κατηγορούμενη, χωρίς να έχει εντοπιστεί πώς έφθασε στα χέρια της, ήταν εκεί. Στο νοσοκομείο, μέσα στο βαλιτσάκι των γιατρών. Αλλά η κ. Πισπιρίγκου την έψαξε, τη βρήκε κάπως που δεν ξέρουμε και την έδωσε. Εδώ έχουμε σενάριο», υπογράμμισε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στα μαύρα

Η 34χρονη κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο συνοδεία δύο αστυνομικών. Φορούσε μαύρα ρούχα και στα χέρια της κρατούσε μία φωτογραφία της με τη Τζωρτζίνα. Όσο άκουγε τον συνήγορό της έδειχνε συγκινημένη και δακρυσμένη.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου για να παρακολουθήσουν την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά αυτό δεν θα συμβεί αφού η πρόεδρος ζήτησε να αποχωρήσουν καθώς είναι μάρτυρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr