Νόστιμο νιόκι γκρατέν έτοιμο σε… 20 λεπτά – Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
1 δόση νιόκι
200 ml Κρέμα γάλακτος
50 ml λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμάρια παρμεζάνα
10 φυλλαράκια φασκόμηλο ψιλοκομμένο
10 φυλλαράκια βασιλικό Ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα νιόκι και τα σουρώνουμε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το φασκόμηλο, τον βασιλικό, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να <<χρυσίσει>> το σκόρδο. Στη συνέχεια, <<σβήνουμε>> με το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα νιόκι που έχουμε ήδη βράσει, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το αλατοπίπερο.
Βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει η επιφάνεια χρυσαφί <<χρώμα>>. Σερβίρουμε αμέσως.
Προσέχουμε να μήν κρατήσουν νερό τα νιόκι μας για να μήν λασπώσουν!
πηγη: oisyntagesmoy.gr
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr