Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γρήγορη και εύκολη μακαρονάδα ceasars - Θα σας εντυπωσιάσει
Δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου....
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ζυμαρικά, βίδες
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
150 γρ. γιαούρτι
5 κ.σ. dressing Caesar’s
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
600 γρ. ζωμός κοτόπουλου
10 φύλλα μαρουλιού
20 ντοματίνια
1/2 αβοκάντο, καθαρισμένο
1/2 φλ. κρουτόν
1/2 φλ. παρμεζάνα
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΑΒΟΚΑΝΤΟ | ΑΛΑΤΙ | ΓΙΑΟΥΡΤΙ | ΖΥΜΑΡΙΚΑ | ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ | ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ | ΜΑΡΟΥΛΙ | ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ | ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ | ΠΙΠΕΡΙ | ΣΚΟΡΔΟ
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 | Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και ζεσταίνουμε. Μόλις το νερό βράσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Βράζουμε για 8-10 λεπτά ώστε να κρατάνε ελάχιστα. Αποσύρουμε, σουρώνουμε και κρατάμε σκεπασμένα τα ζυμαρικά μας, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. |
2 | Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι, το dressing Caesar's, το αλάτι και το πιπέρι. Πλένουμε πολύ καλά το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε σε μικρές μπουκιές. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο μίγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. |
3 | Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε στο μάτι. Σε υψηλή φωτιά, τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμη 2 λεπτά. |
4 | Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το νερό. |
5 | όσο το κοτόπουλο μας ετοιμάζεται, κόβουμε τα φύλλα μαρουλιού σε μεγάλα κομμάτια. Κόβουμε επίσης τα ντοματίνια στη μέση και το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. |
6 | Προσθέτουμε στο μίγμα ζυμαρικών-λαχανικών το κοτόπουλο μας μαζί με τη σάλτσα του. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε. |
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America.
To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.
To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.
To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr