Κυριακή των Βαΐων σήμερα και ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει τσιπούρα στον φούρνο με λαδολέμονο - Θα σας ενθουσιάσει

Την Κυριακή των Βαΐων τρώγεται ψάρι. 

Συστατικά

800 γρ. τσιπούρες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 κλ. δεντρολίβανο

φέτες λεμόνι, από 1 λεμόνι

500 γρ. νερό

Για το λαδολέμονο

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

30 γρ. μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

80 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

χόρτα, εποχής, βρασμένα

κολοκυθάκια, βρασμένα

φέτες λεμόνι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις τσιπούρες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Παίρνουμε ένα ταψί με σχάρα και αλείφουμε τη σχάρα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν οι τσιπούρες.

Ρίχνουμε στο ταψί το νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Αυτό το νερό θα το χρησιμοποιήσουμε για το λαδολέμονο.

Ανοίγουμε τις τσιπούρες στη μέση και βάζουμε μέσα σε αυτές το αλάτι, το πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και τις φέτες λεμονιού, και κλείνουμε τις τσιπούρες.

Πασπαλίζουμε με το αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο το εξωτερικό από τις τσιπούρες, και τις ακουμπάμε στη σχάρα πάνω από το ταψί.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για το λαδολέμονο

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.

Μεταφέρουμε το ζουμί από το ταψί στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και χτυπάμε καλά.

Αφαιρούμε τα λεμόνια και το δεντρολίβανο από τις τσιπούρες.

Σερβίρουμε με το λαδολέμονο, τα χόρτα, τα κολοκυθάκια και τις φέτες λεμονιού.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr