Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαγειρεύει: Αυγοσαλάτα - Ιδανική για ορεκτικό αλλά και και ως γέμιση για sandwich!

Πεντανόστιμη...

Συστατικά

  • 8 αυγά, βρασμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα

Για το σερβιρισμα

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • ψωμί, χωριάτικο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Σπάμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ τα βρασμένα αυγά σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη μαγιονέζα, και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  • Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες ψωμιού, ρίχνουμε ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές και ψήνουμε για 1-2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε στην αυγοσαλάτα ελαιόλαδο και πιπέρι, και σερβίρουμε με τις φέτες ψωμιού.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr