Ντίνα Νικολάου: Τούρτα σιροπιαστή με μπισκότα και μους σοκολάτα - Εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Απολαυστική τούρτα με ιδιαίτερη βάση που περιέχει και τριμμένα μπισκότα. 

Υλικά

Για τη βάση

Για το σιρόπι

Για την μους

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για την μους

  1. Βάζω σε μια κατσαρολίτσα τη σοκολάτα, το νερό, το κακάο, τη ζάχαρη και 1 πρέζα αλάτι και ζεσταίνω ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει.

  2. Προσθέτω την χτυπημένη κρέμα σε δόσεις, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Βάζω την μους σε ένα μπολ και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.

Για τη βάση

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24-25 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμμώδες μείγμα. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και το γάλα και σταματάω το μίξερ.

  3. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω με μια μαρίζ. Τέλος, ρίχνω τα μπισκότα και ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή, αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω τη βάση να κρυώσει.

Για το σιρόπι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αποσύρω από τη φωτιά. Το αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρό.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Με ένα σουβλί ή με μια οδοντογλυφίδα κάνω διάσπαρτες τρύπες επάνω στη βάση και ραντίζω με το σιρόπι. Το αφήνω για 20 λεπτά και ξεφορμάρω.
    Μεταφέρω τη βάση σε μια μεγάλη πιατέλα και απλώνω την μους σοκολάτας. Κολλάω γύρω από την τούρτα, χοντροσπασμένα μπισκότα και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr