Ο Κάρολος και η Καμίλα θα προσφέρουν μια χορτοφαγική κις λορέν στους καλεσμένους στη στέψη τους
Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος, επέλεξαν οι ίδιοι την αντισυμβατική συνταγή την οποία παρουσίασαν σε βίντεο στο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter
"Πιάτο... έκπληξη" θα προσφέρουν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα στους καλεσμένους για τη στέψη τους.
Μετά το «κοτόπουλο της στέψης», που είχε σερβίρει η βασίλισσα Ελισάβετ Β' το 1953, ο Κάρολος και η Καμίλα ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα τη συνταγή που επέλεξαν για τη δική τους ενθρόνιση: την... «κις λορέν της στέψης», δηλαδή μια χορτοφαγική κις λορέν με σπανάκι, φασόλια και εστραγκόν.
Ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος, η στέψη των οποίων είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου, επέλεξαν οι ίδιοι τη συνταγή, την οποία παρουσίασαν και σε ένα σύντομο βίντεο στο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter. Η κις λορέν είναι πολύ συνηθισμένο πιάτο στη Γαλλία, όμως δεν συνηθίζεται στη Βρετανία.
Εκτός από σπανάκι, βρασμένα φασόλια και εστραγκόν, η συνταγή περιλαμβάνει γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά και, φυσικά, τυρί τσένταρ, οπότε σίγουρα δεν είναι vegan. Είναι ένα πιάτο που «προσαρμόζεται εύκολα στα διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις του καθενός» ενώ μπορεί να φαγωθεί «ζεστό ή κρύο, με πράσινη σαλάτα και πατάτες».
Διαβάστε ακόμη: Πέθανε ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης: Ποιος ήταν ο κορυφαίος ακαδημαϊκός της νομικής επιστήμης - Έφυγε σε ηλικία 79 ετών
Είναι άγνωστο προς το παρόν αν η... αντισυμβατική χορτοφαγική κις λορέν του Καρόλου και της Καμίλας θα γνωρίσει την ίδια επιτυχία με το κοτόπουλο με κρεμώδη σως κάρυ της Ελισάβετ, το οποίο θεωρείται πλέον κλασικό πιάτο της βρετανικής γαστρονομίας και το βρίσκει κανείς ακόμη και στα σουπερμάρκετ
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr