Δημήτρης Σκαρμούτσος: Λεμονάδα με σιρόπι ροδάκινου - θα σας δροσίσει τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Θα χρειαστείτε περίπου 30 λεπτά για να φτιάξετε το δροσερό αυτό ρόφημα

ΥΛΙΚΑ

3 φλ. φρέσκα ροδάκινα, κομμένα σε κύβους (6 περίπου ροδάκινα)

3 λεμόνια, ξύσμα

45 γρ. γλυκαντικό

2 φλ. νερό

1 φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού (7 περίπου λεμόνια)

4 φλ. ανθρακούχο νερό

φέτες ροδάκινο, για γαρνιτούρα

φυλλαράκια μέντας, για γαρνιτούρα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ροδάκινο, το ξύσμα λεμονιού, το γλυκαντικό και 2 φλ. νερό.

2 Ανακατεύουμε για να διαλυθεί το γλυκαντικό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει.

3 Όταν τα ροδάκινα μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνουμε με τον πολτοποιητή πατάτας μέσα στην κατσαρόλα, την ώρα που το μίγμα σιγοβράζει.

4 Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει κι άλλο, μέχρις ότου δέσει αρκετά και μοιάζει με αραιή μαρμελάδα.

5 Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

6 Όταν κρυώσει, σουρώνουμε το μίγμα και μεταφέρουμε μόνο το σιρόπι ροδάκινου σε ένα μεγάλο μπολ.

7 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε 4 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό.

8 Προσθέτουμε πολλά παγάκια και σερβίρουμε αμέσως με κομμάτια ροδάκινου και φυλλαράκια μέντας.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr