Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει: Κέικ τριπλής σοκολάτας - Για ... τριπλή απόλαυση! (βίντεο)

Για τους λάτρεις της σοκολάτας ...

Συστατικά

Για το κέικ

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, κομμένη σε κομμάτια
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια
  • 30 γρ. κακάο, + έξτρα για τη φόρμα
  • 100 γρ. νερό, καυτό
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 αυγά, μεσαία
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο, για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  2. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο μία ορθογώνια φόρμα διαστάσεων 10x30 εκ.
  3. Κόβουμε με τα χέρια μας την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  5. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά. 
  7. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας , το σπορέλαιο, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.
  8. Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  9. Κόβουμε τη λευκή και την κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια, τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  10. Ρίχνουμε το μείγμα με τις κουβερτούρες στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  11. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε.
  12. Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  13. Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  14. Περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr