Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει λαχταριστό παγωτό sandwich στρατσιατέλα – Έτοιμο σε 15 λεπτά

Θα χρειαστείτε μόλις 5 υλικά για ένα θεσπέσιο αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 350 γρ. πίτες βουτύρου

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 γρ. φουντούκια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά για να σφίξει το μείγμα και να γίνει σαν σφιχτή σαντιγί.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και βάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε την κρέμα. Τις διπλώνουμε στη μέση και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Αν θέλουμε να τα κάνουμε με περισσότερη γέμιση τότε μπορούμε να φτιάξουμε τρεις μερίδες. Αν φτιάξουμε πέντε τότε θα γίνουν πιο λεπτά τα παγωτά μας.
  • Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσουν και να σταθεροποιηθούν.

Για τη σύνθεση

  • Στον πολυκόφτη βάζουμε φουντούκια και τα σπάμε για να γίνουν τρίμμα. Τα βάζουμε σε ένα μπολάκι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε την τρούφα σοκολάτας.
  • Κόβουμε το παγωτό σε κομμάτια και βουτάμε τη μια άκρη στη λιωμένη κουβερτούρα. Στη συνέχεια βουτάμε στο μπολ με τα φουντούκια ή με την τρούφα και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr