Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει: Cookie cereal σε 4 γεύσεις - Τα παιδιά θα ξετρελαθούν! (βίντεο)

Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!

Συστατικά

75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

150 γρ. καστανή ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 πρέζα αλάτι

2 αυγά, μεσαία

1 βανιλίνη

280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

1 κ.γ. κανέλα

50 γρ. κουβερτούρα λευκή

½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

50 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. κακάο

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

γάλα, της επιλογής σας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή , το βούτυρο και το αλάτι, και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανιλίνη, και χτυπάμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ με μια σπάτουλα σιλικόνης. 
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα, και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο πρώτο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ώστε να δημιουργήσουμε τα cookie cereal με σοκολάτα γάλακτος.
  • Ρίχνουμε στο δεύτερο μπολ την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ώστε να δημιουργήσουμε τα cookie cereal με κανέλα.
  • Ψιλοκόβουμε την λευκή κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο τρίτο μπολ.
  • Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα, ώστε να δημιουργήσουμε τα red velvet cookie cereal.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο τέταρτο μπολ.
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ώστε να δημιουργήσουμε τα cookie cereal με μαύρη σοκολάτα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε 4 ταψιά και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  • Πλάθουμε από την κάθε ζύμη με τα χέρια μας μικρά μπαλάκια σε μέγεθος φουντουκιού και τα μεταφέρουμε στα ταψιά, προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. 
  • Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη τα cookie cereal με την κανέλα. 
  • Μεταφέρουμε τα πρώτα 2 ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 5-7 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και αφήνουμε τα cookie cereal να κρυώσουν και να σφίξουν.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 ταψιά. 
  • Σερβίρουμε με γάλα της επιλογής μας.

 

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr