Νέα έρευνα δείχνει ότι οι νεαροί Γάλλοι "ξεπέρασαν" τον κορονοΐό & είναι πιο αισιόδοξοι - "Το στίγμα της πανδημίας αρχίζει να ξεθωριάζει"
Θετικά τα αποτελέσματα νέας έρευνας για τη Γαλλία!
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι νέοι στη Γαλλία έχουν αρχίσει να ξεπερνάνε τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοΐού. Οι νέοι φαίνεται να είναι πολύ πιο αισιόδοξοι σε σχέση τόσο με πέρυσι, αλλά πολύ περισσότερο συγκριτικά με το 2021.
«Το στίγμα της πανδημίας αρχίζει να ξεθωριάζει», αναφέρει η ετήσια έρευνα των Injep (Εθνικό Ινστιτούτο Νεολαίας και Λαϊκής Εκπαίδευσης) και Crédoc (Κέντρο Ερευνών για την Μελέτη και την Παρατήρηση των Συνθηκών Διαβίωσης), η οποία αξιολογεί το ηθικό των νέων 18-30 ετών.
Σύμφωνα με την έρευνα, η ψυχική υγεία των νέων έχει βελτιωθεί μέσα στο 2023. Πρόκειται για τους νέους που ήταν πιο επιρρεπείς σε «επιδείνωση της ψυχικής τους υγείας» και πιο εκτεθειμένοι σε «οικονομικές και εργασιακές συνέπειες» κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοΐού.
Οι νέοι ηλικίας 18-30 τονίζουν ότι η ζωή τους συναντά τις προσδοκίες τους, παρά το «δυνητικά δύσκολο πλαίσιο για τους νέους», το οποίο προκύπτει από τον «πληθωρισμό, την κλιματική αλλαγή ή τον πόλεμο στην Ουκρανία». Σε ποσοστό 64% είναι ικανοποιημένοι.
Πρόκειται για ένα νούμερο στον μέσο όρο των τελευταίων οκτώ ετών.
Αισιόδοξο το 67%
Το 67% των νέων βλέπει τη ζωή με σιγουριά τη ζωή για την επόμενη τριετία. Το 2022 το ποσοστό ήταν μια μονάδα κάτω, ενώ το 2021 επτά μονάδες κάτω σε σχέση με φέτος.
Συγκριτικά, «μόνο 44% των ατόμων άνω των 30 ετών δηλώνουν σίγουροι για τα επόμενα τρία χρόνια», δείχνει η έρευνα.
Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό το αποτέλεσμα εξηγείται εν μέρει από ένα «σημαντικά πιο θετικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας το 2023» και «μια μείωση του ποσοστού της ανεργίας που ωφελεί ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές».
Φυσικά, πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στα στατιστικά, όπως το φύλο, το επίπεδο εκπαίδευσης, η συμβίωση με τους γονείς και το επίπεδο εισοδήματος.
Για παράδειγμα, οι γυναίκες παραμένουν ακόμα πιο επηρεασμένες από τους άντρες, αν και παρουσιάζουν και εκείνες βελτίωση.
«Το 47% από αυτές εκφράζει σήμερα μια θετική ψυχική κατάσταση, μια αύξηση κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστού του 2022 και εννέα μονάδες σε σύγκριση με το 2021», διευκρινίζει η έκθεση.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr