Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάνει: Καλαμπόκι ψητό με πικάντικη σάλτσα τσίλι - Λαχταριστή συνταγή!

Ό,τι καλύτερο έχετε δοκιμάσει!

Υλικά

  • 4 φρέσκα καλαμπόκια
  • Για το ψήσιμο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού τσίλι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
  • Σπόρους κόλιανδρο
  • Αποξηραμένη πιπεριά τσίλι
  • Σιναπόσπορος
  • Αλάτι χοντρό

Για τη σάλτσα

  • 5-6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • αλάτι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Απλώνω τις πιπεριές Φλωρίνης σε μια λαμαρίνα και τις ψήνω μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Φροντίζω να τις γυρίζω τακτικά ώστε να ψηθούν ολόγυρα. Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο, τις μεταφέρω σε μια σακούλα τροφίμων και τις αφήνω εκεί να κρυώσουν.
  2. Αφαιρώ τη φλούδα και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις μεταφέρω στο μπλέντερ. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

Για τα καλαμπόκια

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνω τα καλαμπόκια και τα βράζω για 15 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του ψησίματος.
  2. Βγάζω τα καλαμπόκια από την κατσαρόλα και τα μεταφέρω σε μια σχάρα τοποθετημένη επάνω σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζω με το μείγμα και ψήνω στο γκριλ για 15-20 λεπτά.
  3. Αν μπορούμε και έχουμε έτοιμη θράκα για bbq, αντί να τα ψήσουμε στο γκριλ τα ψήνουμε στη θράκα. Σαφώς πιο νόστιμα!
  4. Σερβίρω τα καλαμπόκια με χοντρό αλάτι και τη σάλτσα τσίλι.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.

To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία" 

Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr