Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει: Healthy πένες με ψαρονέφρι - Φουλ στην πρωτεΐνη! (βίντεο)

Δοκιμάστε τες!

Συστατικά

  • 400 γρ. πένες, high protein
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. ψαρονέφρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. μαυροδάφνη
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. ρίγανη



Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • δυόσμο
  • ρίγανη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τις πένες.
  2. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  4. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές ροδέλες και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Βάζουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και ψήνουμε 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές.
  6. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
  8. Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  9. Βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την καστανή ζάχαρη, και ανακατεύουμε.
  10. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες και ανακατεύουμε.
  11. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
  12. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε στο τηγάνι.
  13. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
  14. Σουρώνουμε τις πένες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
  15. Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι, δυόσμο και ρίγανη.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).

Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr