Δημήτρης Σκαρμούτσος: Ζεστή & μυρωδάτη σκορδόσουπα - Το καλύτερο γεύμα αυτής της εποχής !

Ιδανικό για τις κρύες μέρες

Υλικά

  1. 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  2. 2 κ.γ. ελαιόλαδο (1+1)
  3. 2 κεφάλια σκόρδο (12-15 σκελίδες το καθένα), χωρισμένα
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  5. 1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι
  6. 1 κ.σ. αλάτι benesalt 33%, Κάλας
  7. μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  8. 1 κ.σ. λευκό κρασί
  9. 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  10. 4 κλωνάρια θυμάρι, φρέσκο
  11. 4 κλωνάρια μαϊντανό, φρέσκο
  12. 2 μέτριες πατάτες, σε κύβους

Ευχαριστούμε το Δημήτρη Σκαρμούτσο & το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Κόβουμε τη μια άκρη από ένα κεφάλι σκόρδο.
3 Βάζουμε τις σκελίδες σε ένα ταψί.
4 Προσθέτουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
5 Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μη ροδίσει.
6 Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
7 Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε τη φλούδα από τις σκελίδες.
8 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τις υπόλοιπες σκελίδες στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, μια πρέζα αλάτι, μαύρο πιπέρι και το τσίλι.
9 Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά , χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε.
10 Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, για 30 περίπου λεπτά.
11 Βγάζουμε το καπάκι, δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
12 Προσθέτουμε το κρασί και 3 φλ. ζωμό, τις πατάτες, το ψημένο σκόρδο και τα μυρωδικά, μαζί με μια γενναία πρέζα θαλασσινό αλάτι χοντρό.
13 Βράζουμε τη σούπα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
14 Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 15 λεπτά.
15 Αφαιρούμε τα μυρωδικά και σε ένα μπλέντερ κάνουμε πουρέ τη σούπα.
16 Eπιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα μαζί με άλλο 1 φλ ζωμό, αν χρειάζεται.
17 Δοκιμάζουμε για αλάτι, προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί αν χρειάζεται, μπόλικο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr