Made in Greece η Vimodji του Β. Καλλίτση και της Ε. Μαμιδάκη: Μια πλατφόρμα για να ανταλλάσσετε μηνύματα με βίντεο – Δύο λαμπρά μυαλά!

"Το Vimodji είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων με video, που επιτρέπει στους χρήστες να εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά/μηνύματά τους και να τα μοιράζονται με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες".

Η τεχνολογία αναπτύσσεται καθημερινά και όλοι μας ψάχνουμε διαρκώς κάτι καινούριο για να εκφράσουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Ο Βασίλειος Καλλίτσης και η Ελευθερία Μαμιδάκη δημιούργησαν το Vimodji, προσφέροντας μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων με video, αναβαθμίζοντας την εμπειρία του χρήστη. Από το 2019, το Vimodji βρίσκεται και στο Viber, με το οποίο ο χρήστης μπορεί «να αναζητήσει τα πιο δημοφιλή βίντεο της ημέρας ή το Vimodji που εκφράζει τη διάθεσή του και να το στείλει στους φίλους του».


Τα δύο λαμπρά μυαλά πίσω από την εφαρμογή, πλαισιώνονται από Έλληνες συνεργάτες, δείχνοντας την αγάπη τους για την Ελλάδα


Ακόμη, μας μιλούν για τα μελλοντικά τους σχέδια και τους στόχους, τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης αλλά και την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης στην πλατφόρμα τους.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό - Μιλάει στο eirinika o Βασίλης Ζούπας της Madein Greece Woli: πώς να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας από μικρά να κάνουν αποταμίευση -να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους -σούπερ! 

 

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία του «Vimodjis»; Πότε και πώς ξεκίνησε η ιστορία του; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του?


Β. Καλλίτσης: H ιδέα για τη δημιουργία του Vimodji γεννήθηκε το φθινόπωρο του 2016. 
Ζώντας στις Ηνωμένες Πολιτείες και δουλεύοντας σαν σκηνοθέτης, διαπίστωσα ότι οι χρήστες είχαν την ανάγκη να εκφραστούν με μικρής διάρκειας, καλής ποιότητας βίντεο. Η ένωση δυνάμεων με την Ελευθερία Μαμιδάκη, τότε μηχανικό του MIT, με μεγάλη εμπειρία στον επιχειρηματικό τομέα, ήταν το έναυσμα προκειμένου η ιδέα να εξελιχθεί σε ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο startup, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να εκφραστούμε και να επικοινωνήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο.
Το Vimodji είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων με video, που επιτρέπει στους χρήστες να εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματά/μηνύματά τους και να τα μοιράζονται με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες. Το Vimodji είναι διαθέσιμο σε λογισμικό iOS (iMessage) και Android, όπως και στο web (www.vimodji.com).
            
Ε. Μαμιδάκη:  Σημαντική στιγμή ήταν οι πρώτες καμπάνιες για brands που κάναμε το καλοκαίρι του 2020, όπου και ο αριθμός των χρηστών ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο. Ένα άλλο ορόσημο στην ανάπτυξη της εταιρείας σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2022, όταν και 
ξεπεράσαμε τα 5 εκατ. χρήστες καθώς και το 2023 που ξεπεράσαμε τα 12 εκατομμύρια χρήστες.  Η είσοδος στον χώρο του κινηματογράφου με την προώθηση ταινιών το 2023 ήταν μία ακόμη σημαντική στιγμή, καθώς δείξαμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε brands που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς να έχουν μια νέα προσέγγιση στην επικοινωνία και τη διάδραση με το κοινό τους.

 

Τι νέο έρχεται να φέρει το "Vimodjis" στο viber?


Β. Καλλίτσης:  Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη και μέσα από τις επιλογές του Viber. Η συνεργασία με το Viber το 2019 ήταν ένα ορόσημο στην ιστορία του Vimodji.   Ο χρήστης, αφού εισέλθει σε μια επαφή του, πατάει το κουμπί Gif+ και επιλέγει τη φράουλα - το σήμα του Vimodji. Στη συνέχεια, μπορεί να αναζητήσει τα πιο δημοφιλή βίντεο της ημέρας ή το Vimodji που εκφράζει τη διάθεσή του και να το στείλει στους φίλους του.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα?


Β. Καλλίτσης:
•    Να βρούμε τους πρώτους επενδυτές.
•    Nα κατηγοριοποιήσουμε τα βίντεο σε πάνω από 600 κατηγορίες συναισθημάτων με τα ανάλογα hashtags ήταν και είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.
•    Να τελειοποιήσουμε τούς αλγορίθμους για να τροφοδοτούν τους χρήστες με βίντεο ανάλογα με τις προτιμήσεις τους
•    Να αυξήσουμε τους χρήστες μέσα από τα πληκτρολόγια.
•    Να βρούμε τους πρώτους πελάτες να εμπιστευτούν την πλατφόρμα μας.
•    Να αναζητήσουμε και να βρούμε το κατάλληλο προσωπικό.
•    Να δουλεύει άριστα η πλατφόρμα μας σε όλες τις συσκευές και σε όλα τα λογισμικά παγκόσμια.

 

 

Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα?

E. Mαμιδάκη:  Oλόκληρο το R&D της εταιρίας μας πραγματοποιείται στην Ελλάδα μας.
Το λειτουργικό μας προσωπικό ( προγραμματιστές, editors, curators, εταιρίες επικοινωνίας, στρατηγικοί σύμβουλοι, οικονομικοί σύμβουλοι , κλπ είναι όλοι Έλληνες.
Κοινώς ΑΓΑΠΑΜΕ και είμαστε Ελλάδα.


Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα?

 

Ε.Μ: Η πρόσφατη αναβάθμιση της πλατφόρμας και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και με την ενσωμάτωση νέων αλγορίθμων έχει ως στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν πιο εύκολα και γρήγορα τα video που αναζητούν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το engagement να είναι μεγαλύτερο, οι χρήστες μας να χρησιμοποιούν περισσότερο την πλατφόρμα και να στέλνουν μηνύματα που είναι πρωτότυπα και τους εκφράζουν απόλυτα.


B.K: Η διείσδυση στα πληκτρολόγια του διαδικτύου που αφορά δισεκατομμύρια χρήστες είναι στα άμεσα σχέδια της σταδιακής επέκτασης μας καθώς και η ανάπτυξη της ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ( Emotional Intelligence) που το 2024-25 είναι στις κορυφές της τεχνολογικής πυραμίδας.


Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Made in Greece η πολυβραβευμένη Hoolie Pet Insurance του Κωνσταντίνου Φωτόπουλου - Ασφάλεια για τα κατοικίδιά σας – Από ασθένεια μέχρι απώλεια & κλοπή


Με λίγα λόγια 


Ο Βασίλειος Καλλίτσης είναι ο Founder CEO του Vimodji. Είκοσι χρόνια εμπειρία ως Film and Marketing Director Film, αλλά και Digital Media and Commercial producer τα τελευταία δέκα χρόνια

 


Η Ελευθερία Μαμιδάκη είναι συνιδρύτρια του Vimodji. Έχει 15 χρόνια εμπειρία ως executive in large firm (>$1billion) με θέσεις που περιλαμβάνουν αυτή της Managing Director και Vice President.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr