Η Miuccia Prada έγινε 75! Ανατρέχουμε στις εμβληματικές εμφανίσεις της iδιας της σπουδαίας designer - Να πως ντύνεται! (φωτο)

Ακμαιότατη κι ενεργή!

Τα γενέθλια της γιόρτασε χθες (10/5) η Miuccia Prada.

Η Ιταλίδα fashion designer έγινε κι επισήμως 75 ετών.

Παρά την προχωρημένη ηλικία της διατηρεί τη γοητεία και την κομψότητα της σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Το γούστο της στη μόδα παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου και η Ιταλική της φινέτσα δεν κρύβεται ποτέ.

Με αφορμή, λοιπόν, τα γενέθλια της θα κάνουμε ένα σύντομο αφιέρωμα στις πιο εμβληματικές της εμφανίσεις.

Γεννημένη Maria Bianchi  στις 10 Μαΐου 1949 στο Μιλάνο, πήρε το όνομα Miuccia Prada τη δεκαετία του 1980, αφού υιοθετήθηκε από μια θεία της.

Οι βιολογικοί της γονείς ήταν ο Luigi Bianchi και η Luisa Prada. Έχει δύο μεγαλύτερα αδέρφια, τον Άλμπερτ και τη Μαρίνα. 

Πήρε το πτυχίο της και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της το 1973, αλλά τέσσερα χρόνια μετά ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης του παππού της, Mario Prada, που είχε ιδρυθεί στις αρχές του εικοστού αιώνα (1913) και έφτιαχνε είδη ταξιδίου.

instagram @mamar.roserise_extreme

Γρήγορα, την μετέτρεψε στον κολοσσό που γνωρίζουμε σήμερα. Δική της επινόηση είναι και το τριγωνικό logo του brand που εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα παγκοσμίως.

Πέραν από επικεφαλής σχεδιάστρια της Prada είναι και ιδρύτρια της θυγατρικής της Miu Miu.

Από τον Οκτώβριο του 2021, το Forbes υπολόγισε την καθαρή περιουσία της σε 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Τον Αύγουστο του 2021, το Bloomberg υπολόγισε την καθαρή περιουσία της σε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, καταλαμβάνοντας την 430η θέση στον κόσμο. 

instagram @soldoutserviceitaly

Η επιχειρηματική φιλοσοφία της Miuccia Prada σκόπιμα αποφεύγει τη συγχώνευση της υψηλής τέχνης με τη μόδα, λέγοντας ότι "Η τέχνη είναι για να εκφράσω ιδέες και να εκφράσω ένα όραμα. Η δουλειά μου είναι να πουλάω".

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, γνώρισε τον Patrizio Bertelli (6 Απριλίου 1946), Ιταλό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Αρχικά διατηρούσαν επαγγελματική σχέση, ενώ αργότερα παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά.

Στα 75 της, η δισεκατομμυριούχος designer παραμένει ακμαία και ξέρει κάθε φορά πως να κλέψει τις εντυπώσεις με το μοναδικό της στυλ.

instagram @pilarm.meza

Απογειώνει τα περίτεχνα φορέματα, πανωφόρια, κοστούμια, σετάκια και φυσικά δεν λέει όχι στις ψηλοτάκουνες γόβες, στα διαχρονικά loafers και τα κομψά αξεσουάρ.

Ποντάρει στα μεγάλα σκουλαρίκια, ενώ ντύνεται απλά, μίνιμαλ αποδεικνύοντας ότι με σωστές και λίγες επιλογές μπορείς να απογειώσεις την εμφάνιση σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ