Top Woman, η influencer, Nelly London: Μοιράζεται με ένα viral video την ιστορία της - «Γιατί παρόλο που ήθελα να κάνω έκτρωση, η διαδικασία ήταν επώδυνη» (φωτό & βίντεο)

"Η επιλογή να τερματίσω την εγκυμοσύνη μου ήταν μια εύκολη απόφαση, λέει η influencer Nelly London, αλλά τα συναισθήματα γύρω από αυτή δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα"

Η ιστορία μίας influencer, της Nelly London, η οποία διηγείται σε βίντεο στους 568 χιλιάδες followers της, το πως βίωσε εκείνη την διαδικασία της έκτρωσης. 

Η Nelly London έμεινε έγκυος και μαζί με τον σύντροφό της πήραν την απόφαση να κάνει άμβλωση.

Παρακάτω εξηγεί όλη την διαδικασία και την οδυνηρή και συγκινητική ιστορία της:

«Εδώ και πολλά χρόνια έκανα τεστ εγκυμοσύνης, όταν αργούσε η περίοδός μου, ωστόσο ποτέ δεν μου είχε τύχει να είναι θετικό. Τουλάχιστον, μέχρι πριν δύο μήνες…

@_nelly_london Posting this for the person who needs it ❤️ #abortionrights #abortion ♬ original sound - Nelly London

Είναι αστείο, πραγματικά πίστευα ότι το σώμα μου θα μου έλεγε αν έμεινα ποτέ έγκυος και θα είχα κάποιο είδος «ενστίκτου», αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Την τελευταία φορά που έκανα το τεστ, επειδή γκρίνιαζα για το πρήξιμο και την αργοπορία της περιόδου. Τότε το τέστ βγήκε θετικό και εγώ ήξερα ότι δεν ήθελα να κάνω μωρό.

Η δουλειά μου είναι λίγο ασυνήθιστη, με την έννοια ότι είμαι influencer που μιλάει ανοιχτά για την εικόνα του σώματος, τα ταμπού και το σεξ, οπότε πραγματικά βιντεοσκόπησα τον εαυτό μου να κοιτάζει το τεστ εγκυμοσύνης και απαθανάτισα ακριβώς τη στιγμή που το έμαθα. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα μια μέρα να κάνω ένα βίντεο για τον εορτασμό των αρνητικών τεστ εγκυμοσύνης – όχι για την άμβλωση – απλά κάτι σαν «είμαι 30 και κάθε μήνα, είμαι ενθουσιασμένη που βγαίνει αρνητικό το τεστ και αν είσαι χωρίς παιδιά από επιλογή, ίσως νιώθεις παρόμοια»

Κάλεσα γρήγορα μια κλινική, κάτι που ήταν λίγο άβολο γιατί κανείς δεν σε προετοιμάζει ποτέ για το τι να πεις σε αυτή την κατάσταση. Μια υπέροχη γυναίκα απάντησε και είπα "Γεια, μόλις βγήκε ένα θετικό το τεστ εγκυμοσύνης και θέλω να κλείσω ένα ραντεβού για άμβλωση". Έκλεισα ραντεβού την ίδια εβδομάδα.

Θέλοντας να μάθω περισσότερα για το τι πρέπει να περιμένω, άρχισα να ψάχνω στο TikTok για γυναίκες που μοιράζονται τις ιστορίες τους για αμβλώσεις και παρόλο που δεν υπήρχαν πολλές, ήμουν τόσο ευγνώμων για αυτές που βρήκα. Σκέφτηκα «ίσως μια μέρα να βρω το θάρρος να μιλήσω κι εγώ γι' αυτό». Αυτές οι λίγες μέρες μεταξύ του τηλεφωνήματος και της επίσκεψης στην κλινική ήταν εντελώς σουρεαλιστικές.

Όταν πήγα να πάρω τα χάπια (για την έκτρωση παίρνετε δύο είδη χαπιών: ένα για να τερματίσετε την εγκυμοσύνη και μετά ένα άλλο για να το αποβάλετε), πήγα μόνη μου και έστειλα μικρά βίντεο στον σύντροφό μου στο WhatsApp, κρατώντας τον ενημερωμένο.

Στην κλινική, μου έκαναν υπέρηχο και εκείνη ήταν η στιγμή που ένιωσα κάποια ενοχή για την απόφασή μου. Όχι για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης, αλλά επειδή σκέφτηκα «Θεέ μου, τόσες πολλές γυναίκες ονειρεύονται να είναι εδώ, να κάνουν το υπερηχογράφημά τους, να ψάχνουν για τον καρδιακό παλμό και να προσεύχονται να είναι υγιές... ενώ εγώ είμαι το αντίθετο».

Η μόνη «αμφιβολία», ή μάλλον ερώτηση, που περνούσε από το μυαλό μου ήταν «Αναρωτιέμαι γιατί είμαι τόσο σίγουρη για αυτή την απόφαση; Είμαι 30, έχω ένα σπίτι, έναν σύντροφο με τον οποίο νιώθω πολύ ασφαλής και ευτυχισμένη. Έτσι... Γιατί είναι τόσο εύκολη αυτή η απόφαση για μένα;» Γιατί πραγματικά ήταν. Αλλά μια εγκυμοσύνη εκείνη τη στιγμή δεν ταίριαζε με το χρονοδιάγραμμα που πάντα φανταζόμουν για τον εαυτό μου. 

Η κλινική με έστειλε σπίτι με μια μικρή χάρτινη σακούλα, το είδος που μοιάζει με κάτι που θα έπαιρνες σε μια σχολική εκδρομή με το μεσημεριανό σου μέσα. Μόλις είχα το φάρμακο στο χέρι, ο σύντροφός μου και εγώ «προγραμματίσαμε» την έκτρωση για το Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορεί να είναι στο σπίτι μαζί μου. 

Δεν θέλω να τρομάξω κανέναν, αλλά είναι οδυνηρό. Μια νοσοκόμα, η οποία ήταν τόσο ευγενική, είπε: «Θα πονέσει, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι σαν μια κακή περίοδος» και καθώς έχω πολύ κακές περιόδους ούτως ή άλλως, σκέφτηκα «θα είμαι καλά». Αλλά ειλικρινά, τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για αυτό το επίπεδο πόνου. 

Μετά τη λήψη του πρώτου τύπου χαπιού, δεν ένιωσα τίποτα. Αλλά μια μέρα αργότερα, λίγο μετά τη λήψη του δεύτερου, οι κράμπες ήταν τόσο έντονες που ήταν σαν πόνοι τοκετού και έκανα όλες αυτές τις ακούσιες σπασμωδικές κινήσεις με το σώμα μου. Σε ένα σημείο, κουνήθηκα κάπως κάτω από τον καναπέ και έκανα αυτές τις περίεργες κινήσεις και χτυπούσα το κεφάλι μου πάνω σε πράγματα, εντελώς ανίκανη να ελέγξω το σώμα μου.

Το μόνο που μπορούσε να κάνει ο σύντροφός μου ήταν να βάλει μαξιλάρια ανάμεσα σε μένα και τα έπιπλα, για να προσπαθήσει να με σταματήσει από το να βλάψω τον εαυτό μου. Δεν το βιώνουν όλες οι γυναίκες, μερικές φίλες μου έχουν πει από τότε ότι πραγματικά το βρήκαν «άβολο», αλλά μακάρι να το ήξερα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί, καθώς θα μπορούσα να σκεφτώ να περιμένω μερικές ακόμη εβδομάδες και να κάνω χειρουργική έκτρωση.

Περίπου 90 λεπτά αργότερα, ο πόνος υποχώρησε, ήμουν εντελώς εξαντλημένη  και χρειαζόμουν βοήθεια για να ανέβω τις σκάλες για να πάω για ύπνο. Δεν ήμουν πλέον έγκυος.

Καθώς μοιράζομαι τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μου στο διαδίκτυο, προσπαθώ να κρατήσω κάποια απόσταση μεταξύ τους τι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο και όταν δημοσιεύω γι 'αυτό. Πρόσφατα είδα τη Michelle Elman, influencer και life coach, να ανεβάζει ένα βίντεο σχετικά με τον χωρισμό της και πώς προσπαθεί να δημοσιεύσει «από την πληγή και όχι από την ουλή» και σκέφτηκα ότι ήταν πραγματικά εμπνευσμένο και συμπυκνώνει τέλεια τον τρόπο που αισθάνομαι όσον αφορά την κοινή χρήση και τα κοινωνικά δίκτυα.

Έτσι, ήταν μερικούς μήνες μετά την έκτρωση που άρχισα να σκέφτομαι πιο σοβαρά για το αν θα δημιουργήσω ή όχι ένα βίντεο της εμπειρίας μου. Για να με βοηθήσει να δουλέψω μέσα από τα συναισθήματά μου, άρχισα να γράφω τα πάντα. Γρήγορα, είχα σελίδες και σελίδες, και με κάποιο τρόπο, ενώ τα περιέκοψα όλα, μετατράπηκε σε ποίημα. Το απήγγειλα σε βίντεο, από την ανακάλυψη ότι ήμουν έγκυος μέχρι τις όμορφες στιγμές που έχω βιώσει από τότε που έκανα έκτρωση, και τελείωσα με πλάνα μου σήμερα.

Το τελείωσα με τα λόγια: «Ο πόνος σου είναι πραγματικός, το ίδιο και η θλίψη σου, και ίσως την επόμενη φορά – αν το επιλέξεις – η ζωή του μωρού σου σε αυτή τη γη να μην είναι τόσο σύντομη». Αν διαβάσω αυτό το κομμάτι τώρα, ακόμα κλαίω. Είναι περίεργο γιατί είναι τόσο συναισθηματικό, και όταν διάβασα αυτές τις τελευταίες γραμμές στο αγόρι μου δάκρυσε επίσης. 

Παρόλο που πήραμε την επιλογή να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη μου μαζί και δεν έχουμε αμφιβολίες για το αν ήταν ή όχι η σωστή, εξακολουθεί να είναι έντονα συναισθηματικό όταν αφήνεις τη σοβαρότητα του τι πραγματικά συνέβη να βυθιστεί μέσα σου. Αλλά το να κάθομαι εκεί στο πάτωμα του υπνοδωματίου μου και να παραδίδω αυτές τις γραμμές με δύναμη και αυτοπεποίθηση ήταν απίστευτα θεραπευτικό. Ήταν ένα καλό βήμα στη διαδικασία επούλωσης.

Από άποψη της δουλειάς μου, ανησυχούσα ότι θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο. Σκέφτηκα τις μάρκες με τις οποίες συνεργάζομαι και αναρωτήθηκα αν θα διέκοπταν την συνεργασία μας, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι το μόνο πράγμα στο οποίο έχω βασίσει ολόκληρη την ύπαρξή μου στο διαδίκτυο είναι να είμαι ειλικρινής και να μιλάω για τα πράγματα που πιστεύω ότι είναι σημαντικά. Και στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Έπρεπε να το ζυγίσω, αλλά αποφάσισα ότι άξιζε να μοιραστώ την ιστορία μου.

Θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλες γυναίκες να αισθάνονται λιγότερο μόνες, πιο ενημερωμένες για τη διαδικασία και – ίσως το πιο σημαντικό από όλα – να μην ντρέπονται για αυτήν.

Το βίντεο σχετικά με την έκτρωσή μου έχει προβληθεί περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια φορές, έχει συγκεντρώσει σχεδόν 6.000 σχόλια και 120.000 likes. Έχασα επίσης 10.000 ακόλουθους - αλλά δεν πειράζει.

Θα ήταν υπέροχο αν περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονταν τις ιστορίες τους για αμβλώσεις στο μέλλον, καθώς ξέρω πόσο χρήσιμο βρήκα βλέποντας αυτά τα TikToks, αλλά καταλαβαίνω επίσης πλήρως γιατί οι άνθρωποι δεν αισθάνονται αρκετά ασφαλείς. Ορισμένες στατιστικές εκτιμούν ότι μία στις τέσσερις γυναίκες θα κάνει έκτρωση στη διάρκεια της ζωής της, ωστόσο η ντροπή εξακολουθεί να υφίσταται».

Πηγή: Cosmopolitan 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ