Αποφοίτηση με «παρατράγουδα»: Φοιτητές παρέλαβαν με χειροπέδες τα πτυχία τους & τα έσκισαν – Η διαμαρτυρία για την κατάσταση στην Παλαιστίνη (βίντεο)

Στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια έγινε ορκωμοσία με πολιτικό μήνυμα!

Η τελετή ορκωμοσίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια θα αφήσει ιστορία.

Εδώ και πολλές εβδομάδες οι φοιτητές στην Αμερική και όχι μόνο διαμαρτύρονται κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη.

Πιο συγκεκριμένα απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κολούμπια όσο γινόταν η ορκωμοσία τους φορούσαν χειροπέδες και άλλοι κρατούσαν πλακάτ υπέρ της Παλαιστίνης.

Μία απόφοιτη κρατούσε την παλαιστινιακή σημαία και ένα χαρτί που έγραφε «Ελευθερία στην Παλαιστίνη».

Άλλη φοιτήτρια, αφού παρέλαβε το πτυχίο της, το έσκισε μπροστά στο κοινό.

Διαβάστε ακόμα: Ράφα: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί, 7 νεκροί το πρωί - Καμία πρόοδος για κατάπαυση του πυρός και η CIA στις διαπραγματεύσεις (βίντεο)

Όλα αυτά έγιναν την Παρασκευή, ενώ την περασμένη εβδομάδα το Κολούμπια ακύρωσε την τελετή αποφοίτησης, λόγω των αυξημένων φόβων για την ασφάλεια, μετά το καμπ που στήθηκε εκεί και κατέληξε σε χάος.

Αστυνομικοί της Νέας Υόρκης εισέβαλαν στην πανεπιστημιούπολη δύο φορές μέσα στον Απρίλιο, για να απομακρύνουν διαδηλωτές και να εκδιώξουν φοιτητές που κατέλαβαν το εμβληματικό κτίριο Hamilton Hall του πανεπιστημίου. Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν.

Διαβάστε ακόμα: Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα: Προσπάθειες να επιστρέψουν όλες οι πλευρές στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – «Φρένο» στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ (φωτό & βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr