Τα 4 απαραίτητα βήματα για την μείωση των ρυτίδων – Ολοκληρωμένος οδηγός για αντιγήρανση (φωτό)

Μην ξεχνάτε κανένα!

Όλοι και όλες έχουμε ρυτίδες και οι περισσότεροι από εμάς «παλέυουμε» να τις εξαλείψουμε.

Από τι όμως προκαλούνται και πως αντιμετωπίζονται;

Οι ρυτίδες στον λαιμό προκαλούνται συνήθως από:

  • Έκθεση στον ήλιο
  • Κάπνισμα
  • Ατμοσφαιρικούς ρύπους
  • Φραγμένους πόρους

Επιπλέον, πολλοί από εμάς έχουμε μια κακή συνήθεια στάσης, όπου το κεφάλι μας γέρνει προς τα κάτω. Ονομάζεται tech neck, επειδή κατά κανόνα συνδέεται με την χρήση οθονών και υπολογιστών. Οδηγεί σε πόνο στον αυχένα και δυσκαμψία, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε οριζόντιες γραμμές στον λαιμό σας.

Και ενώ το να βάζετε ορούς και κρέμες αντιγήρανσης στο πρόσωπό σας είναι κάτι σύνηθες, ο λαιμός είναι ένα σημείο που πολλοί παραμελούν, σύμφωνα με το onmed.

Αλλά το δέρμα στο λαιμό είναι πιο λεπτό και ακόμη πιο ευαίσθητο από το δέρμα του προσώπου. Οπότε, μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα μέρη που εμφανίζονται σημάδια γήρανσης.

Πώς να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες στον λαιμό

Τα καταστήματα με προϊόντα ομορφιάς διαθέτουν χιλιάδες προϊόντα που βοηθούν στο να διατηρήσετε το πρόσωπό σας χωρίς ρυτίδες. Πολλά από αυτά τα ίδια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την μείωση των ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης στον λαιμό σας.

Ορισμένα συστατικά είναι γνωστό ότι βοηθούν με τις ρυτίδες, τις βλάβες από τον ήλιο και άλλα σημάδια γήρανσης και αυτό ισχύει είτε μιλάμε για γραμμές στο πρόσωπο, είτε για γραμμές στον λαιμό.

1.Τοπικά αντιοξειδωτικά

Μετά τον καθαρισμό το πρωί, εφαρμόστε ένα τοπικό αντιοξειδωτικό στο πρόσωπο, τον λαιμό και το πάνω μέρος του στήθους σας. Επιλέξτε προϊόντα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και φερουλικό οξύ.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά μειώνουν το οξειδωτικό στρες στο δέρμα: την κυτταρική βλάβη που αναδύεται όταν το σώμα σας κατακλύζεται από ελεύθερες ρίζες. Το οξειδωτικό στρες στο δέρμα σας μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες και ηλιακές κηλίδες. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξισορρόπηση των ελεύθερων ριζών και περιορίζουν τις βλάβες.

Τα τοπικά αντιοξειδωτικά πωλούνται συνήθως ως οροί ή έλαια. Χρησιμοποιήστε τα ως πρώτο βήμα μετά τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού σας.

Διαβάστε ακόμα: Πεντικιούρ στο σπίτι: 5 εύκολα βήματα για επαγγελματικό αποτέλεσμα!

2. Αντηλιακό

Η χρήση αντηλιακού κάθε μέρα (ναι, κάθε μέρα) είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και αλώβητο από τη φθορά του ηλιακού φωτός. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα.

Ο ήλιος εκπέμπει και τις ακτίνες UVA και UVB. Οι ακτίνες UVB προκαλούν ηλιακά εγκαύματα. Οι ακτίνες UVA συμβάλλουν στη γήρανση.

Εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο στο πρόσωπο, τον λαιμό, το στήθος και οποιοδήποτε άλλο εκτεθειμένο δέρμα σας.

Το αντηλιακό συχνά συνδυάζεται με ενυδατικές κρέμες προσώπου ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξεχωριστό αντηλιακό προϊόν που έχει σχεδιαστεί για το πρόσωπο. Θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της πρωινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

3. Ρετινοειδή

Ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, τα ρετινοειδή, μπορούν να βρεθούν σε προϊόντα τοπικής φροντίδας δέρματος που διεγείρουν το κολλαγόνο. Μπορεί να είναι ήδη βασικό στοιχείο της βραδινής σας ρουτίνας περιποίησης του δέρματος.

Ξεκινήστε με μια ρετινόλη χαμηλότερης ισχύος για μερικές εβδομάδες, εφαρμόζοντάς την ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας κάθε δεύτερη μέρα. Εάν δεν παρατηρήσετε κάποια αρνητική επίδραση, όπως ερεθισμό, κάψιμο ή ερυθρότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα πιο ισχυρό προϊόν.

Χρησιμοποιήστε ρετινοειδή μετά τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού σας το βράδυ. Εφαρμόστε μια νυχτερινή ενυδατική κρέμα μετά.

4. Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα απαραίτητο ενυδατικό συστατικό, που είναι κοινό σε ενυδατικές κρέμες ή ως αυτόνομος ορός.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί πρωί και βράδυ, για να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων στον λαιμό, το πρόσωπο και το στήθος.

Διαβάστε ακόμα: Με αυτά τα 3 tips τα μαλλιά σας θα μακρύνουν πιο γρήγορα - Δείτε άμεσα αποτελέσματα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ