Vintage pic: Η Μελίνα Μερκούρη παντρεύεται τον αγαπημένο της Ζυλ Ντασέν - Ο παράφορος έρωτας & ο πολιτικός γάμος στην Ελβετία

«Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή μου», είχε δηλώσει η σπουδαία ηθοποιός και πολιτικός 

Την ίδια μέρα σήμερα πριν 58 χρόνια η Μελίνα Μερκούρη παντρεύεται τον αγαπημένο της Ζυλ Ντασέν.

Οι δύο τους ανεβαίνουν τα σκαλιά του δημαρχείου και είναι έτοιμοι να ορκιστούν αιώνια πίστη και αφοσίωση ο ένας στον άλλον.

Μέσα από ασπρόμαυρα ενσταντανέ που δημοσιεύτηκαν στον ενημερωμένο λογαριασμό @vintagegreece στο instagram τους βλέπουμε έξω από το Δημαρχείο τής Λωζάνης, στη Lausanne Switzerland.

Στην λεζάντα της ανάρτησης σημειώνεται:

Σήμερα Γάμος Γίνεται 🤍

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 1966, έξω από το Δημαρχείο τής Λωζάνης, η Μελίνα Μερκούρη και ο σύντροφος της Ζύλ Ντασέν παντρεύονται με πολιτικό γάμο 🥂

Στην επτάλεπτη διαδικασία ο μοναδικός Έλληνας μάρτυρας του γάμου τους ήταν ο Νίκος Κούρκουλος,ο άλλος μάρτυρας ήταν ο Ελβετός δικηγόρος του Ζυλ Ντασέν μαζί με την σύζυγό του και ο ληξιάρχης.

Πλάι στο νέο σύζυγό της η Μελίνα ένιωθε να πετάει. Πλάι του ανακάλυψε πως οι δύο πιο σημαντικές μέρες στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η μέρα που γεννιέται, μα και η μέρα που τον διαπερνά το βέλος του φτερωτού θεού. Πλάι του έμαθε πως μόνο ο έρωτας είναι εφευρετικότατος στις δυσκολίες, και πως η έκφραση της αγάπης είναι προνόμιο των γενναίων.

Η γυναίκα που πήγε κόντρα στο ρεύμα σε αρκετά από τα σοβαρά θέματα της εποχής της, κι αποδείχθηκε πιο αντράκι από πολλούς άνδρες, ήταν από εκείνες τις περσόνες που υπάρχουν στην αρχή μα και το τέλος όλων των μεγάλων πραγμάτων, και η βεβαίωση πως η φύση θέλει το θηλυκό να είναι το αριστούργημά της.

Μελίνα Μερκούρη – Ζυλ Ντασέν , ένας ακαταμάχητος έρωτας

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος του θεάτρου και του κινηματογράφου, Ζιλ Ντασέν που αγάπησε την Ελλάδα όσο λίγοι, γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1911. Η Μελίνα ήταν ο δεύτερος μεγάλος έρωτας στη ζωή του, καθώς η σχέση του με τον τόπο που λάτρευε σαν δικό του, προϋπήρχε. Όπως συνήθιζε να λέει χαρακτηριστικά, "Ήμουν Έλληνας πριν γνωρίσω τη Μελίνα"

Μετά τον γάμο του ωστόσο με τη Μελίνα Μερκούρη, συνέδεσε τη ζωή του βαθύτερα με τη χώρα μας και θεωρούσε τον εαυτό του Έλληνα. Προς το τέλος της ζωής του μάλιστα, έγινε επίτιμος Έλληνας πολίτης ως ύψιστη αναγνώριση της πολιτιστικής προσφοράς του στην Ελλάδα.

instagram @vintagegreece

Το 1964, η Μελίνα Μερκούρη και ο Ζυλ Ντασέν ανήγγειλαν την πρόθεσή τους να δεσμευτούν. Η Παρί Ζουρ δημοσίευσε την είδηση για τη Μελίνα και τον Ντασέν, από τη Λωζάνη όπου αναπαύονταν μετά τα γυρίσματα του Τοπ Καπί (Topkap, 1964), ως εξής: «Η Μελίνα Μερκούρη, 38 ετών, είναι η χαρά της ζωής, η ελευθερία, το απρόοπτο.

Ο Ντασσέν 52 ετών είναι η διακριτική διάνοια, το ταλέντο, ο μη κραυγαλέος αντικομφορμισμός». «Αν στην ηλικία μου δεν γνωρίζω τι είναι σημαντικό εις την ζωήν δεν θα το μάθω ποτέ», ομολογεί η Μελίνα. «Ζω με τον Ντασσέν, τον αγαπώ, είναι καλύτερός μου. Και θα ήθελα αυτό να μην τελειώσει ποτέ».

«Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή μου», φέρεται ότι δήλωσε η Μελίνα Μερκούρη. «Θα ήθελα να είχαμε παντρευτεί στην Ελλάδα, αλλά τότε θα έπρεπε να καλέσουμε πολύ κόσμο και δεν ταίριαζε ο θόρυβος και η φασαρία σε μια απλή τελετή που επισφραγίζει συμβίωση 10 χρόνων». Το ίδιο βράδυ ακολούθησε ελληνικότατο γλέντι με συρτάκι και πολύ κέφι στο Λωζάν Παλλάς

Δείτε περισσότερα άρθρα για την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη: 103 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη: Το eirinika δημοσιεύει σπάνιες φωτό της πιο λαμπερής Ελληνίδας - είχε charme & έντονη προσωπικότητα

Σπάνιο ντοκουμέντο: η Μελίνα Μερκούρη κάνει βόλτα με το αυτοκίνητο στην Αθήνα που αγάπησε -ο χαριτωμένος διάλογος με τον οδηγό της

Vintage pic: Μελίνα Μερκούρη – Ζυλ Ντασέν , ένας ακαταμάχητος έρωτας - Τον κοιτάει και λιώνει από ευτυχία

3 μυθικά πρόσωπα του σινεμά μαζί: Μελίνα Μερκούρη, Ρόμι Σνάιντερ, Ζυλ Ντασέν - 1964 - Ποια ταινία τους έφερε κοντά; (φωτό)

Vintage pic: Η ακαταμάχητη γοητεία της Μελίνας Μερκούρη στις Κάννες - Το λευκό σύνολο, το γουναρικό, το clutch, o υπέροχος Ζυλ Ντασέν

Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, την ηθοποιό πολιτικό και ακτιβίστρια με την ασύγκριτη λάμψη - 29 χρόνια από τον θάνατό της (Φώτο & Βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ