Δεν έχετε χρόνο; Έτσι θα οργανώσετε το σπίτι σας σε 5 μόλις λεπτά!

Με απλές κι έξυπνες κινήσεις

Αν θέλετε να οργανώσετε καλά το σπίτι σας χωρίς να χάσετε τον πολύτιμο χρόνο σας τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα που σύμφωνα με το spirossoulis.com θα σας βοηθήσουν να δείτε μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα των χώρων σας.

Βάλτε το χρονόμετρο στα πέντε λεπτά και ξεκινήστε!

Επιλέξτε το σημείο που θα ξεκινήσετε: Ξεκινήστε από ένα σημείο στο σπίτι σας και επικεντρωθείτε μόνο σε αυτό. Αυτό μπορεί να είναι ένα τραπέζι στο σαλόνι, ένας πάγκος στην κουζίνα ή ένα ράφι στο γραφείο. Όταν κάνετε σαφές το μέρος που θα ξεκινήσετε τότε θα παραμείνετε συγκεντρωμένοι και θα τελειώσετε πιο γρήγορα.

Χρησιμοποιήστε καλάθια και κουτιά: Ένας γρήγορος τρόπος για να οργανώσετε έναν ακατάστατο χώρο είναι να χρησιμοποιήσετε καλάθια και κουτιά για να συμμαζέψετε τα μικρά αντικείμενα. Συγκεντρώστε όλα όσα δεν ανήκουν σε αυτόν και αποφασίστε αργότερα τι θα κάνετε με αυτά.

Εφαρμόστε τον κανόνα των πέντε λεπτών: Δώστε τον εαυτό σας μόνο πέντε λεπτά για να απαλλαγείτε από την ακαταστασία του κάθε χώρου. Ακόμα και μια μικρή δόση οργάνωσης μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αίσθηση που σας αφήνει.

Απαλλαγείτε από τα περιττά: Κατά την οργάνωση, είναι σημαντικό να αποφασίσετε ποια αντικείμενα είναι πραγματικά απαραίτητα και ποια πρέπει να πετάξετε, να χαρίσετε ή να ανακυκλώσετε. Μην περάσετε ένα ολόκληρο απόγευμα να σκέφτεστε τι θέλετε και τι όχι. Ό,τι δεν έχετε χρησιμοποιήσει για πάρα πολύ καιρό ακόμα και αν σας αρέσει ήρθε η ώρα να το αποχωριστείτε.

Βάλτε τα πράγματα πίσω στη θέση τους: Αν έχετε μετακινήσει πράγματα από το ένα δωμάτιο στο άλλο όπως για παράδειγμα το μαξιλάρι από το υπνοδωμάτιο στο καθιστικό ή έχετε ξεχάσει την τσάντα στην κουζίνα επιστρέψτε τα πίσω απ’ όπου τα πήρατε. Είναι σημαντικό να δίνετε σταθερές θέσεις στα πράγματα σας γιατί έτσι θα μπορείτε να οργανώνετε και να τακτοποιείτε πολύ πιο εύκολα και πάρα πολύ γρήγορα όλο το σπίτι!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ