Τζάκι Κένεντι: Σπάνιες φωτογραφίες του απόλυτου fashion icon - Τα τεράστια γυαλιά, η εμβληματική κόμμωση, το φόρεμα υπερπαραγωγή

Έφυγε από τη ζωή στις 19 Μαΐου του 1994 ...

Πριν 30 χρόνια, το 1994, η Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση, "φεύγει" από τη ζωή.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 64 ετών.

Μία γυναίκα που συζητήθηκε όσο καμία ακόμη και μετά το θάνατο της.

Το ακαταμάχητο στυλ της ακόμη αποτελεί πηγή έμπνευσης για χιλιάδες fashionistas στον κόσμο.

Τα κομψά ταγιέρ, τα χαριτωμένα καπελάκια και τα εμβληματικά μαύρα γυαλιά σε συνδυασμό με την απαράμιλλη γοητεία της απλά απογειώνονταν.

instagram @the_royal_watcher
instagram @lizlangeofficial
instagram @realmrvalentino

Περνώντας λοιπόν χρόνο στο διαδίκτυο πέσαμε πάνω σε μερικές σπάνιες φωτογραφίες της γυναίκας που παντρεύτηκε τον Τζον Κένεντι αλλά και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Τα μεγάλα γυαλιά ηλίου που φορούσε την δεκαετία του 70 - όπως όριζε άλλωστε και η μόδα της εποχής - αλλά και οι σικάτες εμφανίσεις που έκανε τις προηγούμενες δεκαετίες (τέλη 50 και κατά το 1960) αποδεικνύουν ότι η γυναίκα ήξερε από μόδα!

 

 

 

 

 

 

 

 

Και δεν ήταν μόνο τα ρούχα της αφού και οι κομμώσεις της θα αφήσουν εποχή με πολλές γυναίκες να προσπαθούν μέχρι και σήμερα να την αντιγράψουν.

Ο Orlando Suero το 1954 θα την φωτογραφίσει με ένα φόρεμα υπερπαραγωγή ενώ το 1986 θα κάνει άλλη μια απίθανη εμφάνιση στον γάμο της κόρης της Caroline.

 

 

 

 

Η Τζάκι Κένεντι εννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη χρηματιστή. Έζησε σε πλούσιο κλίμα και πραγματοποίησε ικανοποιητικές σπουδές.

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953 παντρεύτηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι με τον οποίο έμελλε να γίνει η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της οποίας η θητεία ως πρώτη κυρία κρίθηκε αρκετά επιτυχής.

 

 

 

 

Απέκτησε δύο παιδιά την Καρολίνα και τον Τζον τζούνιορ.

Μετά τη δολοφονία του άντρα της, η Τζάκι συνδέθηκε με αρκετούς διάσημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα πλοιοκτήτη Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό στις 20 Οκτωβρίου του 1968 τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του κουνιάδου της Ρόμπερτ Κένεντι.

 

 

 Από το 1975 έως και τον Μάρτιο του 1994 εργαζόταν ως προϊστάμενη σε εκδοτικούς οίκους βιβλίων που αφορούσαν το μπαλέτο και τη μουσική. Το Δεκέμβριο του 1993 ύστερα από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι πάσχει από καρκίνο στους λεμφαδένες. Πέθανε το βράδυ της 19ης Μαΐου του 1994.


vintag.es

instagram @jackiekennedyonassis

Δυο γάμοι, κρυφοί εραστές, μεγάλες φιλοδοξίες, μαθήματα στιλ. Μια μυθική ζωή.

Έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς την ζωή της Τζάκι Κένεντι, η οποία έμεινε στην ιστορία ως είδωλο της μόδας, χήρα του πιο διάσημου Αμερικανού Προέδρου, σύζυγος του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση και απασχόλησε όσο λίγες γυναίκες τις στήλες των κοσμικών και άλλων εφημερίδων του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: Μοναδικές σπανιότατες vintage pics: Η Τζάκι Κένεντι μόλις 16 ετών - Δροσερή & ήδη γοητευτική

Διαβάστε ακόμη: Vintage φωτό και βίντεο: Η εκθαμβωτική νύφη Τζάκι Κένεντι στο πλάι του προέδρου των ΗΠΑ Τζον

Διαβάστε ακόμη: Vintage pics: Η Τζάκι Κένεντι στην ωραιότερη ίσως στιγμή της - Η φωτογράφιση για την Vogue

Διαβάστε ακόμη: Vintage pics: Όταν η Τζάκι Κένεντι έγινε Ωνάση & απλά πόζαρε πλάι στον ισχυρό Έλληνα με κομψότητα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ