Αποκτήστε μια αψεγάδιαστα οργανωμένη κουζίνα με ελάχιστο κόστος - Έξυπνα tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Θα διευκολύνουν την καθημερινότητα σας

Το κλειδί για μια οργανωμένη κουζίνα είναι η έξυπνη διαρρύθμιση. Πολλές φορές, ο χώρος στα ντουλάπια δεν αρκεί, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το χάος. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί δεν είχατε αποθηκεύσει εξ αρχής σωστά τα σκεύη και τα πράγματα σας.

Η κάθετη αποθήκευση είναι η ιδανική λύση όχι μόνο για μικρούς χώρους, αλλά και για απαιτητικά σημεία όπως η κουζίνα. Τα πάνω ντουλάπια ιδίως είναι υπερβολικά ψηλά με λίγα ράφια, αφήνοντας αναξιοποίητο χώρο.

Αντί να κατακλύζετε τον πάγκο σας με κούπες και τρόφιμα, προχωρήστε σε μια σχολαστική εκκαθάριση, κρατήστε μόνο τα πιο απαραίτητα και έπειτα από μια ενδελεχή αξιολόγηση των αναγκών σας, επεκτείνετε τον χώρο σας με πρόσθετα ράφια που θα βρείτε εύκολα σε μεγάλα καταστήματα. Το κόστος τους είναι πάρα πολύ χαμηλό και δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για την αγορά περισσότερων, εφόσον τα χρειάζεστε.

Ακολουθούν μερικές έξυπνες λύσεις που σύμφωνα με το spirossoulis.com θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας:

Οι επιλογές σε ένθετα ράφια όπως βλέπετε είναι πολλές. Η απόσταση από το ένα ράφι στο άλλο είναι αρκετά μεγάλη σε πολλές κουζίνες, ενώ υπάρχουν και τα ντουλάπια που μπορεί να κρύβουν κάποια κολώνα εσωτερικά.

Ένα κρεμαστό ράφι θα σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα και τα μπαχαρικά σας.

Τα πτυσσόμενα ράφια θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε άψογα και το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη και από τον πάγκο της κουζίνας.

Αν πάλι το ντουλάπι σας έχει βάθος αλλά όχι αρκετό ύψος μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πτυσσόμενο ράφι για τα μπουκάλια σας και τα ψηλά ποτήρια ώστε να τα οργανώσετε οριζόντια.

Τα σκεύη με μεγάλη επιφάνεια μπορείτε να τα "κρεμάσετε" σε ένα από τα κάτω ντουλάπια για να κερδίσετε χώρο και για να μπορείτε να τα εντοπίζετε με μεγαλύτερη ευκολία.

Αν στα συρτάρια δεν έχετε χώρο για τα αλουμινόχαρτα, τις μεμβράνες και τα χαρτιά ψησίματος μπορείτε εύκολα να τα τοποθετήσετε σε ένα κρεμαστό ράφι στο εσωτερικό ενός ντουλαπιού.

Ένα πτυσσόμενο ράφι είναι ιδανικό και για τον πάγκο της κουζίνας για εσάς που έχετε σε εμφανές σημείο την καφετιέρα και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, καθώς σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο και να οργανώσετε καλύτερα τα πράγματά σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ