Ο πρίγκιπας Παύλος έχει τα γενέθλια του! Έγινε 57 ετών ο γιος του πρώην Βασιλιά - Ο μεγάλος έρωτας με τη Μαρί Σαντάλ & τα 5 παιδιά (φωτό)

 Από τον θάνατο του πατέρα του και μετά, περνά μεγάλο μέρος του χρόνου του στην Αθήνα

Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο πρίγκιπας Παύλος!

Ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας έγινε επισήμως 57 ετών.

Με αφορμή την ιδιαίτερη αυτή μέρα, θα κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στη ζωή του Παύλου, ενός προσώπου άκρως συμπαθούς στον ελληνικό λαό!

Ο Παύλος, τέως Διάδοχος της Ελλάδας (Τατόι, 20 Μαΐου 1967) είναι Επικεφαλής της τέως Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας, δεύτερο παιδί και πρώτος γιος του τελευταίου Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου Β΄ και της συζύγου του Άννας Μαρίας.

Ως απόγονος του Χριστιανού Θ΄ της Δανίας, έχει τον τίτλο του πρίγκιπα της Δανίας, αλλά δεν βρίσκεται στη σειρά διαδοχής του δανικού Θρόνου.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1967 ως Πρίγκιπας Παύλος, Διάδοχος Πρίγκιπας της Ελλάδος και Πρίγκιπας της Δανίας, στα θερινά Ανάκτορα του Τατοΐου στην Αθήνα.

Από την πλευρά της μητέρας του, είναι ανιψιός της τέως βασίλισσας Μαργαρίτας Β΄ της Δανίας και από την πλευρά του πατέρα του, ανιψιός της επίτιμης βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.

Μεγάλωσε στη Ρώμη έπειτα από το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών και τη φυγή του Κωνσταντίνου από την Ελλάδα. Μετά το 1973 η βασιλική οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο. 

instagram @the_royal_watcher

Αρχικά φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου και στην συνέχεια στο κολλέγιο Armand Hammer United World College of the American West, στο Νέο Μεξικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Σπούδασε Δίκαιο και Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Georgetown στην Ουάσινγκτον και έλαβε πτυχίο το 1993. Κατόπιν πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Οικονομικά στο ίδιο πανεπιστήμιο, και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα το 1995.

instagram @the_royal_watcher

Για τρία χρόνια (1987-1990) υπηρέτησε στον Βρετανικό Στρατό, στην Φρουρά των Σκώτων Βασιλικών Δραγόνων (Royal Scots Dragoon Guard) και αποσύρθηκε με τον βαθμό του υπολοχαγού.

Μία υπέροχη royal οικογένεια 

Παντρεύτηκε την 1η Ιουλίου 1995 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο την Μαρί Σαντάλ Μίλλερ και μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά:

  • την Μαρία Ολυμπία (γεν. 25 Ιουλίου 1996 (27 ετών),
    τον Κωνσταντίνο Αλέξιο (γεν. 29 Οκτωβρίου 1998 (25 ετών),
    τον Αχιλλέα Ανδρέα (γεν. 12 Αυγούστου 2000 (23 ετών),
    τον Οδυσσέα Κίμωνα (γεν. 17 Σεπτεμβρίου 2004 (19 ετών) και
    τον Αριστείδη Σταύρο (γεν. 29 Ιουνίου 2008 (15 ετών).

    Ζει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Από τον θάνατο του πατέρα του και μετά, περνά μεγάλο μέρος του χρόνου και στην Αθήνα.
instagram @the_royal_watcher

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κουστούμι
Facebook: ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επαγγελματική δραστηριότητα

Από το 1995 μέχρι το 1997, εργάστηκε στην εταιρεία ναύλωσης πλοίων Charles R. Weber Company Inc στο τμήμα Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. Το 1997 συνίδρυσε την Griphon Asset Management, μία εναλλακτική εταιρεία επενδύσεων fund-of-funds. Το 1998, συνίδρυσε την Ivory Capital Group LLC, επενδυτική εταιρεία όπου στόχο έχει την διαχείριση ιδιωτικών επενδύσεων και το 2002 συνίδρυσε την Ortelius Capital Partners LLC, εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στην επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου.

Ο Παύλος εργαζόταν στην Global Family Partners, η οποία ενδιαφερόταν για την εξαγορά του Ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα το 2014.

Κοινωνική δραστηριότητα

Από το 2004, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος "Άννα - Μαρία", το οποίο σκοπό έχει την παροχή βοήθειας σε ομάδες ανθρώπων ή περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα.

Ακόμη υποστηρίζει το έργο του Prince’s Trust International (Διεθνούς Πριγκιπικού Τραστ) έχοντας διατελέσει Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής από το 2016 έως το 2022.

Από το 2023 είναι αντιπρόεδρος του Prince’s Trust International.

Στις 21 Οκτωβρίου 2023, παρέλαβε ως εκπρόσωπος του Βασιλιά Καρόλου Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου, το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αθηναγόρας του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Παύλος - Μαρί Σαντάλ: Βραδινή έξοδος στο Λονδίνο - Με καταπληκτικό κοστούμι & λεοπάρ μπλούζα, μάθαμε και το συνολικό κόστος! (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Επίσημο γεύμα σε γαλλικό εστιατόριο μετά το μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου - Παρούσες και οι αδερφές του Σοφία & Ειρήνη (φωτό - βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Ο Παύλος μαζί με το γιο του Αριστείδη στο Παρίσι - Μπαμπάς & γιος αγκαλιά σε επίσημο event - Ποιους συνάντησαν; (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Πρίγκιπας Παύλος: "Υμνεί" τις γυναίκες της ζωής του - Το άλμπουμ φωτογραφιών που δημοσίευσε για τη γιορτή της μητέρας (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ