Οδηγίες για την αφρικανική σκόνη: Πως πρέπει να την αντιμετωπίσουν όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα - Προειδοποιήσεις από την Ματίνα Παγώνη

H Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε και στον παρβοϊό

«Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη είναι ό,τι χειρότερο, θα το υποστούμε μέχρι την Τετάρτη» τόνισε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όμως είναι, πρώτον, οι ομάδες υψηλού κινδύνου δεν πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη ανάγκη βγαίνουν φορώντας μάσκα και στη συνέχεια επιστρέφουν σπίτι τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που έχουν βρογχικό άσθμα κ.λπ. Δεν τα αφήνουμε στους παιδότοπους μέχρι την Τετάρτη» ανέφερε αρχικά.

«Δεν αερίζουμε τα σπίτια μας αυτές τις μέρες, όχι. Οι υγιείς ομάδες δεν βγαίνουν το βράδυ να κάνουν 5-6 χιλιόμετρα, δεν χρειάζεται αυτές τις μέρες να γυμναστούν και οι υγιείς ομάδες», σημείωσε.

Τι πρέπει να κάνουν οι ομάδες με υποκείμενα νοσήματα αν έχουν έντονο βήχα

«Αυτό που έχει σημασία είναι αν οι ομάδες με υποκείμενα νοσήματα δουν ότι ξεκινούν να έχουν βήχα έντονο και δύσπνοια, επικοινωνούν με τον γιατρό τους, γιατί μπορεί να χρειαστεί να γίνει αλλαγή της φαρμακευτικής αγωγής που παίρνουν.

Για αυτό, λοιπόν, δεν θα δυσκολευτούν. Θα πάρουν τηλέφωνο στον γιατρό τους, θα τους δώσει τις οδηγίες μέχρι να περάσει όλη αυτή η κατάσταση και να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα», είπε.

Διαβάστε ακόμα: Παρβοϊός: Ποιες είναι οι 3 ομάδες υψηλού κινδύνου - Η καθηγήτρια ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου εξηγεί γιατί πέθανε το 3,5 ετών κοριτσάκι - Πώς να προστατευτούμε (βίντεο)

Σχολαστική καθαριότητα

«Έξω στα τραπέζια επάνω στις επιφάνειες καθαρίζουμε, γιατί η σκόνη έχει μέσα και σωματίδια και διάφορα», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι όταν πιάνουμε μια σκονισμένη επιφάνεια πλένουμε τα χέρια μας γιατί ειδικά οι αλλεργικοί αν τρίψουν τα μάτια τους με τα χέρια τους αισθάνονται πάρα πολύ άσχημα. «Προσοχή μέχρι την Τετάρτη το βράδυ», τόνισε ξανά.

Η Ματίνα Παγώνη για τον παρβοϊό

Σε σχέση με τον παρβοϊό, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ είπε πως δεν υπάρχει εμβόλιο και ότι αφορά τα παιδιά από 5 έως 15 ετών, αλλά και τους ενήλικες. «Για τα παιδιά είναι ιδιαίτερα, γιατί έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος. Εκεί που πρέπει να προσέξουμε και να μιλήσουμε με τον γιατρό είναι όταν γύρω στη δεύτερη ημέρα ξεκινήσει αυτό το κόκκινο χαρακτηριστικό εξάνθημα. Τότε πρέπει να απευθυνθούμε στον παιδίατρο». Είναι ένας ιός που τον ξέρουμε, τον αντιμετωπίζουμε» είπε, καθησυχάζοντας.


Κίνδυνος αποβολής των εγκύων

«Φοβόμαστε μόνο τις εγκύους να μην κολλήσουν, για να μη μεταφέρουν τον ιό στο παιδί και να μην αποβάλουν, γιατί υπάρχει και αυτή η περίπτωση, και τις επιπλοκές, τη μυοκαρδίτιδα και την πνευμονία, που είναι χαρακτηριστικές» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό: 11 κρούσματα στον παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης - Τι είναι και ποια τα συμπτώματα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ