Bohemian Διακόσμηση: Δώστε το ελεύθερο πνεύμα του Boho Chic στο σπίτι σας - Με έθνικ & vintage επιρροές

Δώστε βάση στα μοτίβα

Το μποέμικο στιλ, ή «BohoChic», είναι κάτι παραπάνω από μια τάση στο interior design. Eίναι ελεύθερη έκφραση, απόρριψη του συμβατικού και αναζήτηση για κάθε τι μοναδικό.

Ο λόγος που είναι τόσο αγαπητό και ιδίως το καλοκαίρι είναι χάρη στα χαρούμενα μοτίβα, τα φυσικά υλικά, τις έντονες υφές, τα ιδιαίτερα αντικείμενα και την άναρχη διαρρύθμιση, στοιχεία που διαμορφώνουν το ελεύθερο πνεύμα του, χαρίζοντας έντονη προσωπικότητα στη διακόσμηση ενός χώρου.

Γυρνώντας πίσω τον χρόνο σύμφωνα με το spirossoulis.com...

Το boho στιλ προέρχεται από τον μποέμικο τρόπο ζωής της παριζιάνικης avant-garde του 19ου αιώνα. Καλλιτέχνες, συγγραφείς και στοχαστές ξεκίνησαν ένα κίνημα αντικουλτούρας απορρίπτοντας τους κοινωνικούς κανόνες.

Σήμερα παραμένει συνδεδεμένο με τις ρίζες του ενώνοντας το αντισυμβατικό και καλλιτεχνικό πνεύμα με έθνικ και vintage επιρροές από όλο τον κόσμο.

Βoho Chic Διακόσμηση

Υφή, χρώμα και μοτίβα

Στην καρδιά της boho διακόσμησης βρίσκονται οι υφές όπως μακραμέ, κρόσσια και βελονάκι δημιουργούν μια εμπειρία αφής.

Οι χρωματικές παλέτες αποτελούνται από ένα μεγάλο φάσμα από γήινους τόνους, ενώ πολύ χαρακτηριστικά είναι και τα πλούσια μοτίβα. Από τα μαροκινά χαλιά μέχρι τα τουρκικά ριχτάρια, από τις ινδικές ταπετσαρίες μέχρι την αφρικανική τέχνη, το boho μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Έπιπλα με ιστορία

Τα έπιπλα boho συχνά είναι vintage κομμάτια με εμφανή τα σημάδια του χρόνου πάνω τους, τα οποία «διηγούνται» την ιστορία τους και το ταξίδι τους.

Από τα πιο δημοφιλή είναι τα πατιναρισμένα, τα πουφ, ιδιαίτερα κομμάτια second hand, αντίκες αλλά και μοντέρνα mid-century έπιπλα.

Όταν όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία συνδυάζονται σωστά τότε δημιουργούνται πολλοί ενδιαφέροντες χώροι με υπέροχη αισθητική, έτοιμοι να τους ανακαλύψετε.

Τα φυτά χαρίζουν μια ανάσα ζωής

Η boho διακόσμηση δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη αν σε αυτή δεν συμπεριληφθούν πολλά φυτά με έντονες φυλλωσιές σε διάφορα μεγέθη και είδη.

Τοποθετήστε τα σε στιλάτες γλάστρες, κρεμάστε τα από τους τοίχους, δημιουργήστε συστάδες σε μια γωνιά ή επιλέξτε μεγάλα και ογκώδη φυτά όπως φοίνικες.

Διακοσμητικά αντικείμενα

Τα αξεσουάρ σε ένα σπίτι εμπνευσμένο από το boho είναι κάτι περισσότερο από απλά διακοσμητικά. Είναι όλα τα πολύτιμα λάφυρα που συλλέγονται από τα ταξίδια. Από τις στοίβες των φθαρμένων βιβλίων σε ένα ανακυκλωμένο ξύλινο coffee table, μέχρι τη συλλογή από εκλεκτικές μινιατούρες, μαξιλάρια και σερβίτσια, κάθε αντικείμενο έχει σημασία και προσθέτει επιπλέον πληροφορία στην αφήγηση του χώρου.

Βιώσιμο και Προσωπικό

Σε έναν κόσμο που καθοδηγείται όλο και περισσότερο από τη βιωσιμότητα, το boho ξεχωρίζει για την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης. Τα second hand αντικείμενα, δεν είναι απλά όμορφα αλλά συμπεριλαμβάνονται στα «πράσινα» καθώς επιλέγονται με περιβαλλοντική συνείδηση.

Αυτό σημαίνει ότι δεν επιβαρύνουν εκ νέου το περιβάλλον και δεν πετιούνται αλλά επαναχρησιμοποιούνται, οπότε έχουμε το ζητούμενο zero waste.  Χειροτεχνίες, έργα DIY και μοναδικά έργα τέχνης κατέχουν επίσης τον δικό τους ρόλο στη boho διακόσμηση, προσθέτοντας μια εξατομικευμένη πολύ προσωπική και μοναδική πινελιά που δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αντικείμενα μαζικής παραγωγής.

Το boho εκτός από μια διαχρονική τάση στο interior design είναι και τρόπος ζωής. Ενσωματώνει τη φιλοσοφία του να ζεις με τόλμη και αυθεντικότητα, να εκτιμάς τις εμπειρίες και όχι τα υλικά πράγματα, να γιορτάζεις τη διαφορετικότητα και να δημιουργείς ένα σπίτι που είναι καταφύγιο για την ψυχή. Σε ένα σπίτι boho, δεν υπάρχουν κανόνες παρά μόνο η χαρά για δημιουργία και ατομική έκφραση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ