Good News: Η καθαρότερη παραλία στον κόσμο είναι ελληνική – Γνωρίστε την Πράσσα στην Κίμωλο (φωτό & βίντεο)

Έχει τα πιο καθαρά νερά, σύμφωνα με τις κριτικές του Tripadvisor.

Ένα αμερικάνικο ταξιδιωτικό πρακτορείο, το Florida Panhandle έβαλε στόχο να ανακαλύψει τις καθαρότερες παραλίες στον κόσμο μέσα από εκατομμύρια δημόσια διαθέσιμες κριτικές ταξιδιωτών για παραλίες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Η έρευνα περιλαμβάνει έναν κατάλογο 50 παραλιών και ανάλυση περισσότερων από 2,4 εκατ. κριτικών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την ανεπίσημη έρευνα, η  παραλία Πράσσα στην Κίμωλο έχει τα πιο καθαρά νερά, σύμφωνα με τις κριτικές του Tripadvisor - το 43,56% αναφέρει τα καθαρά νερά της.

Συνολικά, η Ελλάδα φιλοξενεί οκτώ από τις δέκα κορυφαίες παραλίες στον κόσμο με τα πιο καθαρά νερά.

Μια άλλη ελληνική παραλία που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα είναι η παραλία του Αγίου Δημητρίου (37,82% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών) στο νησί της Αλοννήσου. Βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και απέχει μόλις μια ανάσα από τη Σκόπελο, ένα νησί που έγινε διάσημο παγκοσμίως από την πρώτη ταινία «Mamma Mia».

Οι μη ελληνικές συμμετοχές στη λίστα περιλαμβάνουν τα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου Pileh Bay στο Ko Phi Phi Lee της Ταϊλάνδης (38,32% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών) και το Calo Des Moro στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας (36,89% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών).

Πάντως, μετά την Ελλάδα, η Ισπανία διαθέτει την καλύτερη παραλία με καθαρά νερά στην Ευρώπη.

Oι περισσότερες παραλίες της κατάταξης βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά τι κάνει αυτή την θάλασσα τόσο φημισμένη για την καθαρότητα των νερών της; Σύμφωνα με την Επαγγελματική Ένωση Εκπαιδευτών Καταδύσεων, αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η φύση του οικοσυστήματος περιλαμβάνει περιορισμένα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη του φυτοπλαγκτού (άλγη).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ