Ancient Greek Sandals - Castañer: Στην Αθήνα η επίσημη παρουσίαση της capsule συλλογής που συνυπογράφουν δύο μεγάλα brands (φωτό)

Εκλεκτοί καλεσμένοι στην επίσημη παρουσίαση 

Την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στην Αθήνα σηματοδότησε η συνάντηση κορυφής της ελληνικής και ισπανικής χειροτεχνίας μέσα από την επίσημη παρουσίαση της capsule συλλογής Ancient Greek Sandals x Castañer, την οποία συνυπογράφουν τα δύο διεθνώς επιτυχημένα fashion brands.

Η οικογένεια Castañer, Raphael και Luís Castañer, και η ομάδα των Ancient Greek Sandals, Χριστίνα Μαρτίνη και Νικόλας Μίνογλου, υποδέχτηκαν εκλεκτούς προσκεκλημένους και αγαπημένους φίλους των δύο brands στην ομώνυμη boutique Ancient Greek Sandals στο κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη 16 Μαΐου, για την επίσημη, πανευρωπαϊκή παρουσίαση της ομώνυμης συλλογής. Μια συλλογή που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες, απογειώνοντας τη μεσογειακή κληρονομιά των δύο εταιρειών αλλά και την αγάπη τους για το σύγχρονο design και την υψηλή ποιότητα.

Εκπρόσωποι των MME και της μόδας, influencers και digital creators, επιχειρηματίες ηθοποιοί και σχεδιαστές έδωσαν το παρών το απόγευμα της Πέμπτης στον διάσημο πεζόδρομο της οδού Κολοκοτρώνη, για να θαυμάσουν από κοντά τα σχέδια της capsule συλλογής, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική η οποία συνεπήρε τους Ισπανούς οικοδεσπότες, κι εκείνοι ανταπέδωσαν την φιλοξενία με γενναιοδωρία και λάτρεψαν το ελληνικό κοινό.

Η πολυαναμενόμενη συνεργασία Ancient Greek Sandals X Castañer για το Καλοκαίρι 2024 φιλοξενείται ήδη σε αμέτρητα σημεία πώλησης στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πώς η ένωση δύο διαφορετικών αλλά συμπληρωματικών τεχνοτροπιών μπορεί να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα. Στα 15 σανδάλια της capsule συλλογής, η εμβληματική, εύκαμπτη και χειροποίητη σόλα εσπαντρίγιας της ιστορικής εταιρείας Castañer συναντά τα δερμάτινα στοιχεία των σανδαλιών Ancient Greek Sandals, δημιουργώντας ένα πάντρεμα κομψό, εκλεπτυσμένο και μοναδικό που απογειώνει την ισπανική και ελληνική δεξιοτεχνία με τον πιο σύγχρονο και fashionable τρόπο.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ CASTAÑER

Η ιστορία της ισπανικής εταιρίας Castañer χρονολογείται από το 1927, όταν ο Luis Castañer και ο ξάδερφός του Tomàs Serra ίδρυσαν το πρώτο εργαστήριο της επωνυμίας, και στη συνέχεια - με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και ασυμβίβαστο όραμα- κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κορυφαίο, διεθνές brand υποδημάτων. Η μακρά εμπειρία και ο σεβασμός στην παράδοση, σε συνδυασμό με το καινοτόμο πνεύμα, επέτρεψαν στον Castañer να μετατρέψει τις δημοφιλείς εσπαντρίγιες σε εκλεπτυσμένα υποδήματα, τα οποία συνυπάρχουν με τα καλύτερα fashion brands σε σημαντικά σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο.
Η τεχνογνωσία της ισπανικής εταιρείας Castañer πάντα γοήτευε αυτούς που εκτιμούν αξίες όπως η μοναδικότητα, η χειροποίητη διαδικασία κατασκευής και η χρήση ποιοτικών τοπικών υλικών. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Castañer έχει συνάψει ισχυρούς δεσμούς με τον κόσμο της πολυτέλειας μέσα στις δεκαετίες μέσω συνεργασιών κύρους με μερικούς από τους σημαντικότερους σχεδιαστές μόδας και fashion brands.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ANCIENT GREEK SANDALS

H Χριστίνα Μαρτίνη και ο Νικόλας Μίνογλου ίδρυσαν το brand Ancient Greek Sandals το 2012 με όραμα να συστήσουν διεθνώς ένα παραδοσιακό brand ελληνικών σανδαλιών που θα πάντρευε τον κλασικό σχεδιασμό με την καινοτομία και τη μόδα. Συνδυάζοντας αρχικά την εμπειρία της Χριστίνας στο Footwear Design με το επιχειρηματικό υπόβαθρο του Νικόλα, ανακάλυψαν στην πορεία έναν ακόμα κοινό τόπο: την αγάπη τους για τον ελληνικό πολιτισμό και την πλούσια κληρονομιά του – την αρχιτεκτονική, τη μυθολογία, τη γλυπτική και την χρυσοτεχνία. Η φιλοσοφία τους «αποτυπώνεται» στην αγκράφα σήμα κατατεθέν του brand:  σύμφωνα με έναν αρχαίο ελληνικό μύθο, οι θεοί και οι θεές έφτιαχναν τα σανδάλια τους αποκλειστικά στην Κρήτη, σε έναν χαρισματικό υποδηματοποιό, ο οποίος διαπότιζε κάθε ζευγάρι με μαγικές ιδιότητες και, τέλος, το «σφράγιζε» με την προσωπική του υπογραφή, μια πόρπη με χρυσό φτερό.
Τα Ancient Greek Sandals είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα από έμπειρους τεχνίτες με παραδοσιακές πρακτικές που διασώζονται εδώ και αιώνες. Σήμα κατατεθέν τους επίσης, το μαυρισμένο, ελεύθερο από χημικά δέρμα που ωριμάζει όμορφα με τον χρόνο και τη χρήση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ