Made in Greece η Click to Therapy! Ο Παναγιώτης Χαραμής εξηγεί πώς πατάμε και βρίσκουμε τον κατάλληλο ψυχοθεραπευτή-τρια στην Ελλάδα! – Η πλατφόρμα της ψυχικής υγείας

Συνολικά πάνω από 25 χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει ήδη τον ειδικό υγείας που αναζητούν! 

Συνέντευξη στον Γιάννη Κωστούδη

Η Click to Therapy κάνει την ψυχοθεραπεία εύκολη και προσιτή μέσω της εύκολης και προσιτής πλατφόρμας της. Με μόνο λίγα βήματα ο χρήστης μπορεί να βρει τον κατάλληλο ψυχοθεραπευτή ή την κατάλληλη ψυχοθεραπεύτρια για τον εαυτό του, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Συνολικά πάνω από 25 χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει ήδη τον ειδικό υγείας που αναζητούν! Ο Παναγιώτης Χαράμης, Co-founder & CEO της Click to Therapy, μας μιλά αποκλειστικά για την ανάγκη που έρχεται να καλύψει η πλατφόρμα, τον τρόπο που διαλέγουν τους συνεργάτες – ψυχολόγους, τη διαδικασία εγγραφής του ανθρώπου που ψάχνει για ειδικό ψυχικής υγείας, αλλά και το όραμά της ομάδας της Click to Therapy για το μέλλον. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, το όραμά του είναι «η αποστιγματοποίηση  της ψυχοθεραπείας».

 

Τα κύρια σημεία: 

«…Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό για κάποια χρόνια είχα νοιώσει την ανάγκη να κάνεις ψυχοθεραπεία στην μητρική σου γλώσσα. Αυτό ήταν κάτι που δεν το βίωσα μόνο εγώ αλλά και άτομα από το φιλικό και επαγγελματικό μου κύκλο. Οπότε όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, σχηματίσαμε μια ομάδα, που είμαστε και σήμερα μαζί, και το 2020 αρχίσαμε να αναλύουμε την ανάγκη της ψυχοθεραπείας εξ αποστάσεως…» 

 «…Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση για την φροντίδα της ψυχικής υγείας από την πρόταση του κατάλληλου ψυχολόγου, καθώς και την καθοδήγηση μέχρι την ολοκλήρωση της online θεραπείας…» 

«…δίνουμε μεγάλη έμφαση στην επιλογή των συνεργατών μας ψυχολόγων και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και για τους 300 συνεργάτες του δικτύου μας. Η επιλογή γίνεται μέσω δύο επισταμένων συνεντεύξεων που κάνουμε με τους υποψήφιους συνεργάτες…» 

«…Η διαδικασία που ο χρήστης περνάει είναι πολύ απλή. Δημιουργεί λογαριασμό στο Clicktotherapy.gr και απαντάει ένα σύντομο ερωτηματολόγιο καθώς επίσης μας περιγράφει ποιος είναι ο λόγος που θέλει να μιλήσει με ψυχολόγο. Αυτή την πληροφορία, με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, την αναλύουμε και προτείνουμε, σε πραγματικό χρόνο, τον κατάλληλο ψυχολόγο…» 

«…μπορούμε να πούμε ότι η Click to Therapy έχει συμβάλει στο brain gain μιας και ήταν ο λόγος που η μισή σχεδόν ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα ή τους έπεισε να μην φύγουν…» 

«…Το όραμά μας είναι η αποστιγματοποίηση της ψυχοθεραπείας. Πλέον έχουμε καταλάβει ότι η ψυχική υγεία δεν είναι το ισοδύναμο της απουσίας της ψυχικής ασθένειας, αλλά έχει να κάνει και με αυτό που λέμε ψυχική ευεξία…»

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της " Click to Therapy"; Πότε και πώς ξεκίνησε η ιστορία της;

H Click to Therapy είναι η πρώτη και μεγαλύτερη πλατφόρμα online ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό για κάποια χρόνια είχα νοιώσει την ανάγκη να κάνεις ψυχοθεραπεία στην μητρική σου γλώσσα. Αυτό ήταν κάτι που δεν το βίωσα μόνο εγώ αλλά και άτομα από το φιλικό και επαγγελματικό μου κύκλο. Οπότε όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, σχηματίσαμε μια ομάδα, που είμαστε και σήμερα μαζί, και το 2020 αρχίσαμε να αναλύουμε την ανάγκη της ψυχοθεραπείας εξ αποστάσεως. Πολύ σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό δεν αφορά μόνο τους  Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και το γηγενή πληθυσμό που αναζητά μια ευέλικτη λύση για να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία. Έτσι γεννήθηκε το clicktotherapy.gr. 

 

Διαβάστε επίσης: Made in Greece η Caius: Ο Γ. Μενδρινός, ο Μ. Γλυτσός και ο Γ. Μίχας δημιουργούν με τεχνητή νοημοσύνη! Τα μυαλά για την Ιατρική, την Αρχαιομετρία και την Ακουστική! 

Τι είναι αυτό που κάνει την ιστοσελίδα σας να ξεχωρίζει σε σχέση με άλλες ιστοσελίδες που διαθέτουν πληροφορίες ειδικών ψυχικής υγείας; 

Το διαφοροποιό μας στοιχείο είναι ότι συνδυάζουμε 2 επιστήμες, την ψυχολογία και την τεχνολογία, για να επαναπροσδιορίσουμε την θεραπευτική εμπειρία. Συγκεκριμένα, μέσω της Click to Therapy ο ενδιαφερόμενος βρίσκει τον ψυχολόγο που η προσέγγιση και εξειδίκευσή του είναι καταλληλότερη για το θεραπευτικό του αίτημα. Με άλλα λόγια, ο ενδιαφερόμενος απαντάει ένα ερωτηματολόγιο και με βάση τις απαντήσεις, του προτείνουμε τον καταλληλότερο επαγγελματία ψυχολόγο από το δίκτυο μας, για να ξεκινήσουν το θεραπευτικό τους ταξίδι. Στην συνέχεια, συνδέονται στο ιδιωτικό online δωμάτιο και εκεί μπορούν να προγραμματίσουν την πρώτη δωρεάν αναγνωριστική συνεδρία. Στην αναγνωριστική συνεδρία θα συζητήσουν αναλυτικότερα το θεραπευτικό αίτημα και το θεραπευτικό πλάνο που θα ακολουθήσουν. Αν ο ενδιαφερόμενος συμφωνήσει με το πλάνο, αγοράζει το πακέτο συνεδριών που αντιστοιχεί στο πλάνο και ξεκινούν Online ψυχοθεραπεία. Στόχος μας είναι να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση για την φροντίδα της ψυχικής υγείας από την πρόταση του κατάλληλου ψυχολόγου, καθώς και την καθοδήγηση μέχρι την ολοκλήρωση της online θεραπείας. H προσέγγιση που ακολουθήσαμε για τον σχεδιασμό της πλατφόρμας ήταν να παρέχουμε μια λύση, όπως εμείς οι ίδιοι θα θέλαμε να ήταν η δική μας ψυχοθεραπεία (να σημειώσουμε ότι όσοι ασχοληθήκαμε με τον σχεδιασμό του προϊόντος είχαμε εμπειρία ψυχοθεραπείας), φυσικά με την επίβλεψη της Επιστημονικής Υπεύθυνης της πλατφόρμας, ψυχολόγου Αφροδίτη Καψαρίδη.

 

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Ο Πάνος Χατζηλαζαρίδης είναι ο CEO της επιχείρησης «Μάνα Γη» – Η εταιρεία του «όνομα και πράγμα» ταξιδεύει τα ελληνικά προϊόντα σε όλη τη γη 

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα σας ότι μόλις 1 στους 5 ψυχολόγους ικανοποιεί τα κριτήρια συνεργασίας. Πώς διαλέγετε τους συνεργάτες σας; 

Πράγματι, η κατάρτιση του ψυχολόγου παίζει κυρίαρχο ρόλο στην αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας. Αυτός είναι ο λόγος που δίνουμε μεγάλη έμφαση στην επιλογή των συνεργατών μας ψυχολόγων και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και για τους 300 συνεργάτες του δικτύου μας. Η επιλογή γίνεται μέσω δύο επισταμένων συνεντεύξεων που κάνουμε με τους υποψήφιους συνεργάτες. Συγκεκριμένα, αφού βεβαιωθούμε ότι ο ψυχολόγος πληροί τα τυπικά προσόντα (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ψυχοθεραπευτική εμπειρία, εξειδίκευση, προσωπική θεραπεία και εποπτεία για τα περιστατικά τους), τον καλούμε αρχικά σε μια αναγνωριστική συνέντευξη. Σε αυτό το στάδιο δίνεται η δυνατότητα στον ψυχολόγο να λάβει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Click to Therapy. Στη συνέχεια, ακολουθεί μια δεύτερη συνέντευξη, όπου εξετάζονται το επιστημονικό υπόβαθρο και οι κλινικές δεξιότητες του ψυχολόγου, ενώ κατόπιν αυτής λαμβάνεται η απόφαση συνεργασίας.

Ποια είναι η διαδικασία που περνάει ο χρήστης που ψάχνει έναν ψυχολόγο; Πώς εξασφαλίζετε ότι θα βρει τον κατάλληλο ψυχολόγο;

Η διαδικασία που ο χρήστης περνάει είναι πολύ απλή. Δημιουργεί λογαριασμό στο Clicktotherapy.gr και απαντάει ένα σύντομο ερωτηματολόγιο καθώς επίσης μας περιγράφει ποιος είναι ο λόγος που θέλει να μιλήσει με ψυχολόγο. Αυτή την πληροφορία, με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, την αναλύουμε και προτείνουμε, σε πραγματικό χρόνο, τον κατάλληλο ψυχολόγο. Κατάλληλος ψυχολόγος είναι αυτός που έχει τις καλύτερες πιθανότητες για την δημιουργία μια επιτυχημένης θεραπευτικής συμμαχίας (όπως περιγράφεται στην ψυχολογία), με τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο.

Επιπλέον, έχουμε ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών ψυχολόγων, που καλύπτουν όλο το εύρος των ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων,  για να είμαστε ασφαλείς ότι μπορούμε να ταιριάξουμε το κάθε αίτημα με την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση. Ενδεικτικά οι προσεγγίσεις μπορεί να είναι  Προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία, η Συστημική ψυχοθεραπεία, η Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, η Γνωσιακή-Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, η ψυχοθεραπεία Gestalt, η Εστιασμένη στο Συναίσθημα ψυχοθεραπεία κ.α.

Συνεπώς, με την ακριβή ανάλυση του θεραπευτικού αιτήματος του χρήστη και το εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών ψυχολόγων της Click to Therapy, εξασφαλίζουμε ότι μπορούμε να προτείνουμε τον καταλληλότερο ψυχολόγο για κάθε περίπτωση. Αν, παρόλα αυτά, ο χρήστης οποιαδήποτε στιγμή νιώσει ότι δεν ταιριάζει με τον ψυχολόγο, μπορεί να αλλάξει ψυχολόγο και να έχει επιπλέον δωρεάν αναγνωριστική συνεδρία με τον νέο ψυχολόγο.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;


Είναι αλήθεια ότι και η Click to Therapy είναι ένα αμιγώς ελληνικό δημιούργημα. Η ομάδα μας αποτελείται από επαγγελματίες από το  χώρο της ψυχολογίας, της τεχνολογίας και Marketing που όλοι μας σπουδάσαμε σε ελληνικά πανεπιστήμια με μετεκπαιδεύσεις είτε σε Ελλάδα ή εξωτερικό. Επιπλέον, μπορούμε να πούμε ότι η Click to Therapy έχει συμβάλει στο brain gain μιας και ήταν ο λόγος που η μισή σχεδόν ομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα ή τους έπεισε να μην φύγουν. 

 

Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η " Click to Therapy "; 
Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω το προϊόν μας έτσι ώστε να επανασυστήσουμε την online ψυχοθεραπεία στο κοινό, παρέχοντας  μια ολιστική φροντίδα της ψυχικής υγείας.  Το όραμά μας είναι η αποστιγματοποίηση  της ψυχοθεραπείας. Πλέον έχουμε καταλάβει ότι η ψυχική υγεία δεν είναι το ισοδύναμο της απουσίας της ψυχικής ασθένειας, αλλά έχει να κάνει και με αυτό που λέμε ψυχική ευεξία. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η ψυχοθεραπεία δεν σημαίνει μόνο ότι προσπαθώ να διαχειριστώ μια ψυχική ασθένεια, αλλά και ότι προσδοκώ ένα ευ ζην. Είμαι ψυχικά καλά σημαίνει και ότι απολαμβάνω τη ζωή μου!

Με λίγα Λόγια

Παναγιώτης Χαραμής



Ο Παναγιώτης Χαράμης σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με ΜΒΑ από το  Πανεπιστήμιο του Warwick. Εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες τεχνολογίας σε Ελλάδα και Αγγλία μέχρι την στιγμή, που μαζί με την ομάδα συνιδρυτών του, ίδρυσαν την Click to Therapy που τους έδωσε την δυνατότητα να εργαζόνται για ένα μεγαλύτερο σκοπό.

Συνέντευξη στον Γιάννη Κωστούδη

Διαβάστε επίσης: Made in Greece ο Δημήτρης Χωλλ και η Μαριλένα Σαλαμάνου, μαθαίνουν τον πλανήτη Ελληνικά διασκεδάζοντας – Το μεγαλύτερο κανάλι για τη γλώσσα μας στο Youtube 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ