Δράμα για γερά νεύρα: Δολοφόνησε το αφεντικό του, αφού τον κατάκλεψε πρώτα -Φοβόταν μόνο μην το μάθει το κορίτσι του & τον εγκαταλείψει

Tον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου...

Άλλη μία φρικτή δολοφονία συνέβη στις ΗΠΑ…

Προσωπικός βοηθός ενός CEO τεχνολογίας αποκεφάλισε το αφεντικό του.

Ο 25χρονος Tyrese Haspil ήθελε να καλύψει τα ίχνη του αφού πρώτα έκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τον εργοδότη του και έπειτα τον αποκεφάλισε.

Αυτό που τον ένοιαζε σίγουρα περισσότερο ήταν να μην το μάθει η Γαλλίδα φίλη του, Marine Chaveuz, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο θα τον άφηνε…

Πως έγινε η στυγερή δολοφονία;

Μπήκε ο Hapsil στο διαμέρισμα του εργοδότη του και εκεί έγινε το αδιανόητο…

Ακινητοποίησε με taser το θύμα και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, είπε ο δικηγόρος υπεράσπισης Sam Roberts στους ενόρκους στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν.

Το κίνητρο της δολοφονίας

Ο Sam Roberts, προσπαθεί να πείσει τους 12 ενόρκους, ο Haspil υπέφερε από «ακραία συναισθηματική διαταραχή», που τον οδήγησε στη δολοφονία.  Ο Haspil φοβόταν ότι η Chaveuz θα τον “εγκατέλειπε” αν μάθαινε για τα 400.000 δολάρια (368.000 ευρώ) που είχε κλέψει, οπότε σύμφωνα με την εισαγγελία πίστευε ότι οι μόνες του επιλογές ήταν “η αυτοκτονία ή η ανθρωποκτονία” και επέλεξε τη δεύτερη.

Ο Saleh, ο εργοδότης του και διευθύνων γενικός της Gokada, μιας start up επιχείρησης μοτοσικλετών με έδρα τη Νιγηρία, ήρθε αντιμέτωπος με τον Haspil για το θέμα της εξαφάνισης χρημάτων τον Ιανουάριο του 2020, αφού έμαθε ότι 90.000 δολάρια έκαναν φτερά από έναν εταιρικό λογαριασμό δαπανών.

Τα χρήματα εντοπίστηκαν στον Haspil, αλλά ο Saleh αρνήθηκε να του κάνει μήνυση, καθώς τον θεωρούσε μαθητευόμενό του.

Του επέτρεψε να τον αποπληρώσει μέσω ενός προγράμματος πληρωμών. Ωστόσο, ο Haspil συνέχισε να κλέβει από την εταιρεία του Saleh μέσω λογαριασμού Paypal. Η απάτη αποκαλύφθηκε ξανά.

Με την απειλή της δίωξης να πλησιάζει, ο Haspil αποφάσισε να οργανώσει ένα προσεκτικό σχέδιο, λένε οι εισαγγελείς.

Αυτό παρακίνησε τον Haspil να μπει με το ζόρι στο διαμέρισμα των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων στο Lower East Side του Fahim Saleh και να του αφαιρέσει την ζωή.

«Σε αυτή τη χρονική περίοδο, δεν σχεδίαζε μόνο να διαπράξει τον φόνο αλλά και να τον καλύψει Να τον κουκουλώσει και να διαγράψει το χρέος του και να εμποδίσει τον Fahim Saleh να προσφύγει στη δικαιοσύνη» είπε στο δικαστήριο η βοηθός εισαγγελέα της περιφέρειας Manhattan, Linda Ford. 

Ο Haspil έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες φόνου πρώτου βαθμού, οι οποίες επιβάλλουν ελάχιστη υποχρεωτική ποινή κάθειρξης 20 ετών έως ισόβια αν καταδικαστεί.

Οι δικηγόροι του ελπίζουν ότι οι ένορκοι θα επιλέξουν να τον καταδικάσει για ανθρωποκτονία λόγω της «συναισθηματικής διαταραχής», που επικαλείται η υπεράσπισή του, και η οποία επιφέρει ελαφρύτερη ποινή φυλάκισης από πέντε έως 25 χρόνια.

Ο δικηγόρος του, Roberts, ανέφερε ότι η ζωή του Haspil «σημαδεύτηκε από τραύμα», ξεκινώντας από μια δύσκολη παιδική ηλικία, καθώς έπεσε θύμα κακοποίησης επί χρόνια από τη σχιζοφρενή μητέρα του.   

Λέγεται ότι τον κρατούσε κλειδωμένο μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο και τον χτυπούσε.

Οι πράξεις του Haspil «μπορεί να μην είναι λογικές για εμάς», ισχυρίστηκε ο Roberts, «αλλά από την οπτική του, στη θέση του, εκείνη τη στιγμή, του έβγαζαν κάποιο νόημα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ