Η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας στο Μουσείο της Ακρόπολης - Για ποιο λόγο την αποκαλούν «Νταϊάνα της Ανατολής»; (φωτό-βίντεο)

Βρίσκεται στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες

Σήμερα το πρωί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με το τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Νίκο Σταμπολίδη ξενάγησαν την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως πληροφορεί σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού , η πριγκίπισσα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, θέλοντας να μάθει με λεπτομέρειες, τον τρόπο σμίλευσης των αγαλμάτων. Το ενδιαφέρον της προσείλκυσαν τα χρώματα τα οποία σώζονται στις επιφάνειες των κορών της Ακρόπολης αλλά και οι διαφορές στις κομμώσεις και στα ενδύματα των Καρυατίδων.

Στις 12 το μεσημέρι την πριγκίπισσα Κάκο υποδέχθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας.

Η ανακήρυξη του έτους 2024 ως έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας- Ιαπωνίας συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ιάπωνα ομόλογό του Φούμιο Κισίντα τον Ιανουάριο 2023, κατά τη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία.

Ποια είναι η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

Η τριαντάχρονη πριγκίπισσα Κάκο, κόρη του Διαδόχου Ακισίνο, δισέγγονη του Αυτοκράτορα Χιροχίτο και ανιψιά του Αυτοκράτορα Ναχουρίτο, μπορεί να μην είναι υποψήφια για τον Θρόνο των Χρυσανθέμων (αφού απαγορεύεται αυστηρά η κατάληψη του Θρόνου από γυναίκα), όμως για τους Ιάπωνες είναι κάτι σαν τη «Νταϊάνα της Ανατολής».

Όχι τυχαία άλλωστε την αποκαλούν «Ελπίδα του Θρόνου», αφού η ευγενική της φυσιογνωμία, η φυσική της χάρη και το πλούσιο φιλανθρωπικό της έργο έχουν δημιουργήσει μια λατρεία προς το πρόσωπό της, παρά τις «κρίσεις», που περνά η ιαπωνική βασιλική οικογένεια τα τελευταία χρόνια.

eurokinissi

Η πριγκίπισσα Κάκο γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1994 στο Αυτοκρατορικό Παλάτι του Τόκιο και είναι το δεύτερο παιδί και κόρη του Φουμιχίτο και της Κίκο Καουασίμα. Τον Απρίλιο του 2001, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Δημοτικό Σχολείο Gakushuin, από όπου αποφοίτησε τον Μάρτιο του 2007.

Συνέχισε τις σπουδές του στο γυμνάσιο μέχρι τον Μάρτιο του 2013.

Παράλληλα με τις σπουδές της, η Κάκο εξασκήθηκε στο πατινάζ στον πάγο  και το 2007 εκπροσώπησε τον σύλλογο πατινάζ Meiji-jingu Gaien, συμμετέχοντας σε έναν διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Πατινάζ.

Το 2017, η Κάκο ταξίδεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λιντς. Στο πλαίσιο του προγράμματος σπούδασε Διερμηνεία και Ψυχολογία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της τον Ιούνιο του 2018 και μιλάει άπταιστα τη νοηματική γλώσσα.

Το 2021, η μεγαλύτερη αδερφή της, πριγκίπισσα Μάκο, αποφάσισε να παντρευτεί έναν «κοινό θνητό», πράγμα που δεν επιτρέπεται στις πριγκίπισσες της Ιαπωνίας. Έτσι, η Μάκο αναγκάστηκε να απαρνηθεί τον τίτλο, τα προνόμια και τα πλούτη, επιλέγοντας να ζήσει ως κοινή θνητή: σήμερα μένει με τον σύζυγό της σε ένα δυάρι στη Νέα Υόρκη και εργάζεται στο Met.

Έκτοτε, η Κάκο ανέλαβε και τα καθήκοντα της αδερφής της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr