Βούλα Πατουλίδου υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ στο eirinika: Ο υψηλός μισθός δεν μετράει - Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου το ’92 είναι ιδανικό, ακοστολόγητο

Το eirinika.gr φιλοξενεί στην ενότητα smart interviews τη Βούλα Πατουλίδου, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Πεισματάρα, με σιδερένια θέληση, κερδίζει αυτό που θέλει, δεν εγκαταλείπει ποτέ. Μια τέτοια περιγραφή θα ταίριαζε μόνο στη Βούλα Πατουλίδου.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης το 1992 με το «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» στοχεύει στην εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία με το ίδιο ακριβώς κίνητρο, «για την Ελλάδα».

Αυτό ήταν και παραμένει να είναι - για όσους τη γνωρίζουν καλά - το μοναδικό κίνητρο σε ότι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Η Βούλα Πατουλίδου υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μίλησε στο eirnika.gr.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Βούλας Πατουλίδου στο eirnika.gr:

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

«Ιδιαίτερα προσόντα» είναι η δουλειά 10 χρόνων στην Αυτοδιοίκηση σε θέσεις αιχμής. Ως Αντιπεριφερειάρχης  έχω διαχειριστεί έργα που αφορούσαν στην δύσκολη καθημερινότητα των συμπατριωτών μου. Νοσοκομεία, δρόμους, αθλητικά κέντρα, περιβαλλοντικά και έργα κοινωνικής ενσωμάτωσης. Διαχειρίστηκα ευρωπαϊκά προγράμματα  με αυστηρούς όρους και χρονοδιαγράμματα. 

Ως Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing της Θεσσαλονίκης διαμόρφωσα την στρατηγική προβολής της Θεσσαλονίκης με ορατά και μετρήσιμα εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Ποιο τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Δεν βιάζομαι να πιάσω θέση. Ας περιμένουμε πρώτα το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου!

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι, έχετε παρακολουθήσει ποτέ πως λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Έχω επισκεφθεί το  Ευρωπαϊκό Γραφείο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο «House of Cities, Municipalities and Regions» Η  λειτουργία του ήταν μία στρατηγική επιλογή  του Απόστολου Τζιτζικώστα στην κατεύθυνση της διεκδίκησης ακόμη περισσότερων ευρωπαϊκών πόρων και προγραμμάτων για την ανάπτυξη της περιφέρειας μας και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών,  ενώ ενίσχυσε δραστικά και την εξωστρέφεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

EUROKINISSI

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Είναι σα να με ρωτάτε αν τα οικονομικά οφέλη έπαιξαν ρόλο στην κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου το 1992 στη Βαρκελώνη. Υπάρχουν ιδανικά που δεν κοστολογούνται. 

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας; 

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι σ ένα αεροπλάνο. 

Ως Αθλήτρια ως Αντιπεριφερειάρχης και ως Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης έχω γυρίσει όλο τον κόσμο. Πιστέψτε με δεν είχα ποτέ πρόβλημα επικοινωνίας.

Είστε ικανοποιημένη από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Ναι είμαι ικανοποιημένη. Η θέση της χώρας μας στην Ευρώπη έχει θεαματική αναβάθμιση. Είναι ξεκάθαρο πια πως οι εθνικοί μας στόχοι είναι και ευρωπαϊκοί. Τα σύνορά μας είναι τα σύνορα της Ένωσης. Οποιοσδήποτε κακόβουλος «γείτονας» γνωρίζει πολύ καλά πως σε οποιαδήποτε διένεξη έρχεται αντιμέτωπος με την επιχειρηματολογία μια ευρωπαϊκής χώρας υποστηριζόμενης από τους εταίρους της.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση και μεταναστευτικό είναι ζητήματα που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για τη συνοχή της. Οι λύσεις αυτών των προβλημάτων θα καθορίσουν την ταυτότητα και το μέλλον της Ένωσης και της Ευρώπης όλης. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά η ιστορία έχει δείξει πως ότ λύσεις είναι εφικτές. 

Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Αυτή που δεν τα παρατάει!

Ποια είναι η Βούλα Πατουλίδου

Η Βούλα Πατουλίδου γεννήθηκε σ ένα μικρό χωριό της Δυτικής Μακεδονίας, τον Τριπόταμο Φλώρινας  τον Μάρτιο 1965 και είναι  περήφανη για την Ποντιακή της καταγωγή.

Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Ζαρζαβατσίδη και έχουν έναν γιο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Με τον γιό της Γιώργο

 

Ασχολείται με τον αθλητισμό από τότε που θυμάται τον εαυτό της. 

Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Διοίκηση.

Στις 6 Αυγούστου του 1992 έγινε η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες.

Με τον Σεμπάστιαν Κόε Ολυμπιονίκη των 1.500μ και κάτοχο παγκοσμίου ρεκόρ στα 800μ., σήμερα πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (EUROKINISSI)

 

Στις εκλογές του 2019 και του 2023 για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση βγήκε πρώτη πανελλαδικά σε ψήφους με τον συνδυασμό “Αλληλεγγύη” του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης της  Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 

Παράλληλα ασκεί  τα καθήκοντα της Προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής  & Marketing Θεσσαλονίκης
Είναι επίσης Πρόεδρος στην Μονή Λαζαριστών και στην Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έχει ζήσει  είναι η Ύψιστη διάκριση από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής για την προσφορά μου στον Ελληνικό Αθλητισμό.

Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος Αθλητισμού στην ΓΓΑ - Υφυπουργείο Αθλητισμού, πρόεδρος και μέλος  του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ιδρυτικό μέλος του Παγκοσμίου Συλλόγου Ολυμπιονικών, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με 4ετή Θητεία, μέλος της Επιτροπής Ολυμπισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Τομεάρχης  Προαγωγής Εθελοντισμού στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Την έχουν τιμήσει ως Επίτιμο Δημότη  με το κλειδί της πόλης περισσότεροι από 40 Δημοτικοί άρχοντες. 

Της έχει απονεμηθεί  βραβείο από την UNESCO για την προσφορά της στον αθλητισμό και στην εκπαίδευση. 

Είναι Πρέσβειρα Τουρισμού στο Πρόγραμμα “EDEN' της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει γράψει ένα βιβλίο για τη δική της ονειρεμένη διαδρομή στον Ελληνικό Αθλητισμό με τίτλο «Έκρηξη Ψυχής» και ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο «Για την Ελλάδα» θέλοντας να δώσει στα παιδιά να κατανοήσουν το μεγαλείο της αθλητικής άμιλλας αλλά και το μεγαλείο της χώρας μας.

Μένει πιστή στις αρχές και αξίες που γαλουχήθηκε  και συνεχίζει να δουλεύει ….Για την Ελλάδα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ