Στο Σούλι ο Πρίγκιπας Παύλος - Καλεσμένος της οικογένειας του ένδοξου μαχητή του 1821 Λάμπρου Τζαβέλλα (φωτό)

Κάθε χρόνο, ο δήμος Σουλίου οργανώνει εκδηλώσεις μνήμης της θυσίας των Σουλιωτών

Στο Σούλι βρέθηκε ο Πρίγκιπας Παύλος.

Ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας παρευρέθηκε στο μνημόσυνο των Ελλήνων πολεμιστών Σουλιωτών, γνωστών για τη συμμετοχή τους στον προεπαναστατικό αγώνα κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στην Ελληνική Επανάσταση.

Αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, απόγονου του γενναίου αγωνιστή καπετάν Λάμπρου Τζαβέλλα.

Ο Λάμπρος Τζαβέλλας (1745-1795), ήταν ο πατριάρχης της οικογένειας Sulliot, από την οποία τα περισσότερα μέλη αγωνίστηκαν διαχρονικά για τη θέλησή τους ελευθερία και ανεξαρτησία, κάνοντας το όνομα των Τζαβελλάνων συνώνυμο της γενναιότητας και της φιλανθρωπίας στην Ελλάδα.

Αρχικά οι Σουλιώτες ήταν μια ορθόδοξη χριστιανική αλβανική κοινότητα στην περιοχή του Σουλίου της Ηπείρου από τον 16ο αιώνα έως τις αρχές του 19ου αιώνα, που μέσω της συμμετοχής τους στην Ελληνική Επανάσταση έφτασαν να ταυτιστούν με το ελληνικό έθνος.

Ο 57χρονος φωτογραφήθηκε μεταξύ άλλων με τα μέλη των σωματείων παραδοσιακών χορών.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε την υποδοχή των επισκεπτών στην είσοδο του Σουλίου από Σουλιώτες του Ομίλου Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου, ακολούθησε Δοξολογία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δονάτου και μετάβαση των επισήμων και των λοιπών επισκεπτών στο Αμφιθέατρο, όπου απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας.

Στη συνέχεια, έγινε αναπαράσταση της ιστορικής ανατίναξης του Κουγκίου και οι επισκέπτες μεταφέρθηκαν στο Βουλευτήριο, για την κατάθεση στεφάνων και την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων με δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς.

Ο ίδιος έκανε μία σχετική ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο instagram γράφοντας στη λεζάντα:

"Ήταν τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο Σούλι, προσκεκλημένος του κυρίου Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, απογόνου του γενναίου αγωνιστή Καπετάν Λάμπρου Τζαβέλλα. Μόνο συγκίνηση μπορεί να νοιώσει κανείς σε αυτόν τον ιερό τόπο που είναι συνώνυμος με την ανδρεία και την αυτοθυσία με όραμα την ελευθερία!"

Διαβάστε ακόμη: Η Μαρί Σαντάλ εύχεται στον Παύλο μαζί με τα 3 τους παιδιά - "Χρόνια πολλά στο νούμερο ένα μου" (Φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Ο πρίγκιπας Παύλος έχει τα γενέθλια του! Έγινε 57 ετών ο γιος του πρώην Βασιλιά - Ο μεγάλος έρωτας με τη Μαρί Σαντάλ & τα 5 παιδιά (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ