Συγκινητικός ο Βαγγέλης Μαρινάκης: Αφιέρωσε το Κύπελλο στον πατέρα του, Μιλτιάδη - «Να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι ο Ολυμπιακός έκανε την αρχή» (φωτό & βίντεο)

«Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα» είπε στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αφιέρωσε σε όλους τους Έλληνες την κούπα και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το παράδειγμα των «ερυθρόλευκων» θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες.

Την αφιέρωσε επίσης (πάνω απ' όλους όπως είπε) στον πατέρα του, Μιλτιάδη, που έχει φύγει από τη ζωή, στον επίσης εκλιπόντα Σάββα Θεοδωρίδη αλλά και σε «όλα εκείνα τα παιδιά» που έβλεπε από μικρός να φεύγουν απογοητευμένα από τα μεγάλα ραντεβού του Ολυμπιακού με την ιστορία του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Κ19 του συλλόγου που κατέκτησε πριν λίγο καιρό το Youth League, αλλά και στον Ερνέστο Βαλβέρδε, που τον χαρακτήρισε φίλο του, ευχόμενος πως θα του δείξει μια τέλεια φιλοξενία του χρόνου στο Μπιλμπάο για τον τελικό του Europa League.

Μιλώντας για φιλοξενία, ευχαρίστησε και τους ανθρώπους της ΑΕΚ για τη διοργάνωση του τελικού.

Διαβάστε ακόμα: Δείτε εικόνες και βίντεο από την αποθεωτική υποδοχή του Ολυμπιακού στον Πειραιά: Το Ευρωπαϊκό κύπελλο στο λιμάνι - 100.000 στους δρόμους


Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Τόσα χρόνια, 99 χρόνια, όλος ο λαός του Ολυμπιακού τραγουδάει για "ένα όνειρο τρελό". Για έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Εγώ από τότε που ήμουν μικρός και ταξίδευα, είχα αναμνήσεις από παιδιά που έρχονταν απ' όλο τον κόσμο. Να φεύγουν στεναχωρημένοι, κλαμένοι, για ορισμένες άτυχες στιγμές, για ορισμένες κακές στιγμές. Είτε ήταν στην Ιταλία, είτε στον Πειραιά, στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην Αγγλία, στην Ισπανία.

Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, γιατί δεν μπορείς να πεις ότι αγόρασα τον Ολυμπιακό - ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο. Είναι μια ιδέα. Τέλος πάντων, όταν ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό, λοιπόν, το όνειρό μου ήταν να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα. Γιατί τους αξίζει. Για όλα αυτά τα ταξίδια. Για όλες αυτές τις στιγμές. Και (όνειρό μου ήταν) να κάνουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία. Σήμερα λοιπόν δεν είναι πλέον "ένα όνειρο τρελό", είναι πραγματικότητα. Εδώ στην Ελλάδα, σε ελληνικά χώματα.

Θέλω να πω ότι είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενία απ' όλους στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλω να τους ευχαριστήσω γι' αυτό. Σήμερα θα γιορτάζει όλη η Ελλάδα. Ήταν κάτι το οποίο το χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες και στα παιδιά που έχουν φύγει. Στον πατέρα μου, πάνω απ' όλα. Στον Σάββα τον Θεοδωρίδη. Στη Θύρα 7, στα παιδιά αυτά. Το κύπελλο θα φύγει μετά το Δημοτικό Θέατρο και θα πάει εκεί. Και αύριο στον πατέρα μου και στον Σάββα. Τους αξίζει.

Είναι στιγμές συγκίνησης, είναι στιγμές μεγάλης χαράς και συνεχίζουμε. Όχι να ονειρευόμαστε μόνο, αλλά συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε ψηλά.

(Δεν είναι προσωπική) Είναι μια συλλογική δικαίωση. Είμαστε τυχεροί γιατί συνήθως το πιάτο της δικαίωσης τρώγεται κρύο. Σήμερα το φάγαμε ζεστό. Είμαστε όλοι εδώ συγκινημένοι και προχωράμε.

Χρυσή εποχή... Ξεκινάμε... Το επόμενο μπορεί να είναι το Europa League. Και είδατε τι κάνανε οι νέοι μας φέτος, που έχω πει αρκετές φορές πως δεν είναι νέοι. (Οι αντίπαλοι) είναι 17, 18, 19 χρονών που παίζουν στις πρώτες ομάδες και οι ομάδες που κερδίσαμε είχαν πέντε παίκτες, τρεις παίκτες, δύο παίκτες, έξι παίκτες στις πρώτες ομάδες. Ομάδες που παίρνουν πρωταθλήματα. Της Ίντερ για παράδειγμα στην Ιταλία. Η Μίλαν. Η Μπάγερν. Τέλος πάντων, είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα παιδιά αυτά, που έδειξαν το ταλέντο τους. Κερδίσανε το Youth League, το Champions League των Νέων και ειλικρινά το χαίρομαι ιδιαιτέρως να βλέπεις αυτά τα ελληνόπουλα να προοδεύουν. Θα είμαστε δίπλα τους, θα τους στηρίζουμε για να συνεχίζουν να μεγαλουργούν.

Ναι, είχα ονειρευτεί αυτές τις στιγμές. Και να ξέρετε κάτι. Είχα πει στους αρχηγούς - το είπα και στον προπονητή και σε όλους τους ανθρώπους που καθημερινά είναι δίπλα μου και δουλεύουν σκληρά γι' αυτό που είδατε σήμερα, αυτή την επιτυχία. Είπα το εξής. Ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι, να μην σκεφτούμε κάτι άλλο. Μόνο τη νίκη, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αν συγκεντρωθείς, το θες πολύ και το πιστεύεις, θα το πράξεις και θα το πράξεις και επιτυχημένα. Το ακούσανε. Και το ίδιο είχα πει και στους Νέους δυο γύρους πριν. Αν συγκεντρωθούν ξέρουν ότι μπορούν να το κάνουν. Και ξέρετε, όταν φτάνεις σε έναν τελικό και έχεις κερδίσει πολλές ομάδες, ομάδες Champions League, ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις. Δεν είναι όνειρο, είναι μια πραγματικότητα που θα πρέπει να προσέξεις την τελευταία λεπτομέρεια για να το πετύχεις. Εμείς σήμερα δεν θα χάναμε, ειδικά στην Ελλάδα. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να το μεταδώσεις και στους συνεργάτες μας και στους παίκτες. Είδατε το αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα: Νάτοι-νάτοι οι πρωταθλητές: Οι παίχτες του Ολυμπιακό σηκώνουν την κούπα του Ευρωπαϊκού Κυπέλου - Δείτε φωτό και βίντεο

Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι, συγκινημένοι. Και βλέπετε τι γίνεται στον Πειραιά και σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, γιατί και στην Αμερική και στην Αυστραλία γίνεται χαμός αυτή τη στιγμή. Ή στη Γερμανία, στην Αγγλία. Το άξιζε αυτός ο κόσμος, είναι τρία; Είναι τέσσερα; Είναι πέντε εκατομμύρια στην Ελλάδα; Είναι ένα, δύο σε όλο τον κόσμο; Όμως σήμερα δεν είναι χαρούμενοι μόνο αυτοί. Είναι όλοι οι Έλληνες παντού, σε όλο τον κόσμο γιατί αυτό το κάναμε πάνω απ' όλα για την Ελλάδα και είχαμε τη θετική αύρα όλων των Ελλήνων. Και το κάναμε και μόνοι μας. Χωρίς βοήθειες. Και όχι μόνο χωρίς βοήθειες, αλλά και με κόντρα πάρα πολλούς. Δεν έχει καμία σημασία σήμερα να επεκταθούμε σ' αυτό. Σήμερα γιορτάζουμε όλοι μαζί και γιορτάζουμε ενωμένοι. Όλη η Ελλάδα.

Δείτε ακόμα: Ο Ολυμπιακός έβγαλε όλη την Ελλάδα στους δρόμους: Πανηγυρίζουν σε όλες τις πόλεις - Δείτε βίντεο

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι ο Ολυμπιακός έκανε την αρχή. Συνήθως ο κόσμος θυμάται τον τελευταίο. Δηλαδή αυτόν που το πήρε τώρα. Εμείς κάναμε ένα ξεκίνημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα γιατί είμαι σίγουρος πως στα χρόνια που έρχονται θα υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα το πετύχουν.

Το όνειρο πλέον είναι ένα Europa League. Δεν μπορούμε να το επαναλάβουμε του χρόνου γιατί έχει αλλάξει το σύστημα και θα παίξουμε στο Europa League. Στο Μπιλμπάο (σ.σ εκεί που θα γίνει ο τελικός του χρόνου) είναι πολύ καλά γιατί είναι μια πόλη φιλόξενη, είναι ο Ερνέστο (Βαλβέρδε) εκεί. Ήταν εδώ μαζί μας σήμερα, πανηγύρισε σαν φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι ένας άνθρωπος που είναι πολύ φίλος μου, τον έχω μέσα στην καρδιά μου. Είναι πάνω απ' όλα άνθρωπος και εξαίρετος προπονητής. Από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο.

Να είστε καλά. Γιορτάζουμε. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω ο Ολυμπιακός. Ζήτω ο Πειραιάς μας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ