Το «Τravel off Path» αποκάλυψε τα 3 πιο φθηνά ελληνικά νησιά – Είναι μαγευτικά & τα νερά τους σου «κόβουν» την ανάσα (φωτό)

Εκεί θα πάτε φέτος το καλοκαίρι!

χώρα μας, η Ελλάδα μας έχει 227 νησιά και με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως είναι όλα μαγευτικά με καθαρά νερά.

Οι τιμές βέβαια έχουν φτάσει στον «Θεό».

Που θα πάμε διακοπές φέτος με τόση ακρίβεια;

Αν οι τιμές της γεμάτης από κόσμο Σαντορίνης και της Μυκόνου σας φαίνονται απαγορευτικές, η νέα έρευνα του «Which?» δίνει μια εικόνα για το ποια είναι μερικά από τα φθηνότερα νησιά στην Ελλάδα.

Αυτά είναι τα 3 νησιά που έχουν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, σημειώνει η ιστοσελίδα Τravel off Path.

Λευκάδα

Το Ιόνιο Πέλαγος είναι περισσότερο γνωστό για τα νησιά-θέρετρα όπως η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος, αλλά αυτά μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβά για να τα επισκεφθείτε την περίοδο αιχμής, για να μην αναφέρουμε τα πλήθη των εποχικών επισκεπτών. Ευτυχώς όμως υπάρχει μια πολύ πιο προσιτή εναλλακτική λύση: η Λευκάδα.

Image

twitter

Διαθέτει υπέροχες παραλίες με λευκή άμμο που μοιάζουν με τις Μαλδίβες, όπως το διάσημο Πόρτο Κατσίκι, μια στενή αμμώδη έκταση σφηνωμένη ανάμεσα σε ψηλούς βράχους και γαλαζοπράσινα νερά που συναγωνίζεται σε ομορφιά την παγκοσμίου φήμης παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, και γραφικά ψαροχώρια τόσο γραφικά όσο και της Κέρκυρας.

Ένα νησί με έκταση 117 τετραγωνικών μιλίων, με πληθυσμό λίγο πάνω από 21.000 άτομα και ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο που φτάνει σε όλες τις βασικές τοποθεσίες και πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας (που ονομάζεται επίσης Λευκάδα), όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία και τα beach clubs, είναι ιδανικό για μια ηλιόλουστη απόδραση.

Είναι απίστευτα προσιτή, με τη διαμονή μιας εβδομάδας να κοστίζει λιγότερο από 1.100 ευρώ ανά άτομο.

Θάσος

Προχωρώντας στη λίστα, έχουμε το βορειότερο από τα ελληνικά νησιά, σε απόσταση αναπνοής από την ηπειρωτική χώρα της Μακεδονίας, και μια κοινότητα 13.000 ντόπιων που είναι απίστευτα φιλόξενη στους ξένους επισκέπτες (οι οποίοι ευτυχώς δεν έρχονται μαζικά).

Η Θάσος φημίζεται για το κρασί της, που ξεχωρίζει εύκολα για το άρωμα μήλου, το απέραντο μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ναών και μνημείων σε όλη την Αρχαία Ελλάδα ήδη από τον 7ο αιώνα π.Χ., και τα αιωνόβια χωριά που «ξεκουράζονται» ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους.

Διαβάστε ακόμα: Good news για την Άνδρο - Οι Γερμανοί υμνούν το ελληνικό νησί - "Ένας φιλόξενος τόπος, πολύ γραφικός & με μεγάλη ποικιλομορφία"

Οι παραλίες της είναι εξίσου εντυπωσιακές, με παρθένα λευκή άμμο που ξεδιπλώνεται κατά μήκος της ζεστής, γαλαζοπράσινου χρώματος θάλασσας και μόνο έναν περιορισμένο αριθμό παραθαλάσσιων μπουτίκ ξενοδοχείων και οικογενειακών ξενώνων που φιλοξενούν τους επισκέπτες, δίνοντάς τους μια μεγαλύτερη αίσθηση αποκλειστικότητας.

Πιθανότατα βοηθάει το ότι ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στη Θάσο είναι με πλοίο από το λιμάνι της Καβάλας, με το πλησιέστερο μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο να βρίσκεται 95 μίλια μακριά, στη Θεσσαλονίκη - αλλά είναι η απομόνωση που την καθιστά τόσο γοητευτική, και τα περίπου 1.000 ευρώ για μια ολόκληρη εβδομάδα αποτελούν μια πολύ ελκυστική προσφορά για να την αγνοήσετε.

Κάλυμνος

Επίσημα το φθηνότερο νησί στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία έρευνα είναι η Κάλυμνος. Ένα στολίδι του Αιγαίου που βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ της πολύ πιο δημοφιλούς Κω, η οποία φιλοξενεί απευθείας πτήσεις από όλη την Ευρώπη, και της Λέρου, η οποία συνδέεται με την Αθήνα με πλοίο.

Παραδόξως, η Κάλυμνος είναι ένα από τα πιο εύπορα νησιά της Ελλάδας, γνωστή σε εθνικό επίπεδο για την αναπτυγμένη βιομηχανία παραγωγής σφουγγαριών και το υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, αλλά η οικονομική της προσιτότητα μπορεί να έχει να κάνει με το ότι δεν βρίσκεται στο ραντάρ του μέσου τουρίστα.

Yπάρχει περιορισμένος αριθμός ξενοδοχείων και ξενώνων, παραλίες με άμμο και βότσαλα χωρίς πλήθος κόσμου, πολλές απότομες πεζοπορίες που οδηγούν σε ιστορικές εκκλησίες χτισμένες σε λόφους και μια μικρή πρωτεύουσα (Πόθια), βγαλμένη από καρτ ποστάλ.

Σε αυτό το νησί των 17.000 κατοίκων μπορείτε να φτάσετε μόνο με πλοίο, συνήθως από τη γειτονική Κω, και με βάση τα ευρήματα του «Which?», η διαβίωση στην Κάλυμνο για μια εβδομάδα θα σας κοστίσει λιγότερα από 1.000 ευρώ - συμπεριλαμβανομένων των γεύσεων με θαλασσινά δίπλα στο λιμάνι, των ακτοπλοϊκών και της διαμονής.

Διαβάστε ακόμα: Οι Ιταλοί υμνούν τους Λειψούς - Στην κορυφή των ελληνικών προορισμών - "Ρομαντική ατμόσφαιρα, χαλάρωση & λαχταριστά τοπικά εδέσματα"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ