Φεστιβάλ Πανόραμα: «Οι Μουσικοί της Βρέμης» της Βιβής Φαναριώτη, στο θέατρο Παραμυθίας – Ποιες άλλες παραστάσεις «παίζουν» (φωτό)

Μην τις χάσετε!

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πανόραμα που πραγματοποιείται στο θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 & Μυκάλης , Κεραμεικός)  με έναρξη 25 Μαΐου και λήξη 15 Ιουνίου με την αιγίδα της ΕΝΩΣΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις:

Παρασκευή , 31 Μαϊου 2024

1."Οι Μουσικοί της Βρέμης ή η τέχνη τιμή (δεν) έχει"

σε Κείμενο/Σκηνοθεσία Παρασκευής  Φαναριώτη

Παίζει-Τραγουδάει: η Παρασκευή Φαναριώτη/Fanarioti Paraskevi 

Διάρκεια :40 λεπτά 

Καλώς ήρθατε στο φανταστικό σύμπαν των μουσικών ζώων, όπου η Βιβη Βα (καλλιτεχνικό :Βαυαρίτσα / γέννημα θρέμμα των βαυαρικών Άλπεων) ένα άστρο του γερμανόφωνου  σανιδιού, μετατρέπεται από χρυσό παιδί της δραματικής τέχνης σε... γαϊδουρο-σοπράνο! 

Σε αυτή την ανατρεπτική παράσταση, που αποδεικνύει περίτρανα  ότι οι παραμυθάδες  Γκριμ πιάνουν άνετα ψιλοκουβέντα  με τον Καβάφη και τον Μπρεχτ τα πανιά της φαντασίας μας ταξιδεύουν σε ένα κόσμο όπου τα ζώα δεν μιλούν απλώς, αλλά λένε αλήθειες , τραγουδάνε και λάμπουν στη σκηνή! 

Ο αστέρας του γερμανόφωνου θεάτρου, Βιβή Βα, εγκαταλείπει τον Γκαίτε ,τον Σίλερ και τους  μεγαλεπήβολους ρόλους και μεταμορφώνεται μεμιάς στο τετράπτυχο  γάιδαρο , σκύλο , γάτα και πετεινό με στόχο να θριαμβεύσει στα φετινά Bambi ( κάτι σαν τηλεοπτικό γερμανικό  Όσκαρ )! 

Η Μάνατζέρ Μάριον της υπόσχεται δε ως δέλεαρ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αν μπει βαθιά στο πετσί του ρόλου.

Οι πράξεις  της θεατρικής μας  ιστορίας  "χορεύουν " σε ρυθμούς ανατρεπτικούς , μα και ουκ ολίγον στοχαστικούς, καθώς ο γαϊδαράκος (γύρω στα πενήντα ,ένας  αδικημένος πεισματάρης ), η γάτα (ψυχή επαναστατική με ψήγματα μοναξιάς), ο σκύλος (ο φίλος που έχασε το δον Κιχώτη του) και ο κόκορας (ένας "πεπαλαιωμένος" γαλαζοαίματος), συναντιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες , αρματώνονται με κουράγιο και δύναμη καταφέρνοντας να μετατρέψουν ένα καταφύγιο ληστών στον προσωπικό τους παράδεισο μουσικής και φιλίας.

Το κωμικό ...δράμα δεν τελειώνει στις ψυχές που σώζονται, αλλά συνεχίζεται υπό τους  ηχούς του money makes the world go round .Η Βιβή Βα, μονομάχος της σκηνής, δικαιούται να ονειρεύεται ρόλους που της αξίζουν. Και όνειρα γεννούνται,αιωρούνται , μα και ακυρώνονται στο αναπάντεχο τέλος που δεν φαντάζεται  ούτε καν η ίδια ...

Η παράσταση παρουσιάζεται στη Γερμανική γλώσσα χωρίς υπότιτλους 

(Θερμές ευχαριστίες στον Vasilis Vlachodimitropoulos,  Marlene Kaminsky, Per Scenario  και την Αλμπέρτα Τσοπανάκη για την πολύτιμη βοήθειά τους)

2.Παράμυθο με Θέα

  • Γιώργος Λιάκος: κιθάρα - τραγούδι
  • Γιάννης Φίλιας: αφήγηση
  • Νάλα - Σίμπα - Κρόνκι: ειδικά ηχητικά εφέ'

  • Διάρκεια :60 λεπτά 
  • "Ιστορίες και τραγούδια για Θεριά"

Διαβάζουμε παραμύθια για Θεριά. Ο Γιάννης Φίλιας (αφήγηση), ο Γιώργος Λιάκος (κιθάρα-τραγούδι) ενώ επί σκηνής, τα τρία Θεριά (σκυλιά μας), η Νάλα, ο Σίμπα και ο Κρόνκι, να ακούν, να σχολιάζουν και να συμμετέχουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο στο πρόγραμμα.

3. Τελικά, φοβάται ο Γιάννης το Θεριό, ή το Θεριό το Γιώργο;

  • Συνολική Διάρκεια και οι δύο παραστάσεις  : 100 λεπτά
  • Τιμή εισιτήριου 10 ευρώ 
  • Επικοινωνία για κρατήσεις θέσεων : 
  • info@paramithias.gr, vivifanarioti@yahoo.gr 
  • Που: Θέατρο Παραμυθίας 
  • Παραμυθίας 27 & Μυκάλης, Κεραμεικός
  • Πότε: Παρασκευή, 31.05.2024 στις 20:30 μ.μ.
  • Κρατήσεις στο: vivifanarioti@yahoo.gr & 00306946787203
  • Υπό την αιγίδα: Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ