Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν αντέχει τη μείωση του Φ.Π.Α. ο προϋπολογισμός - Η ανεργία έπεσε από το 17% στο 10%» (βίντεο)

Ολόκληρη η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού από τα Χανιά

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου με φόντο τις επικείμενες ευρωεκλογές παραχώρησε σήμερα από τα Χανιά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, και απαντώντας, μεταξύ άλλων, στην κριτική που δέχεται από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα καταθέσει το πόθεν έσχες του, όπως είχε πει ότι θα κάνει, πριν τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο πρόγραμμα Σπίτι μου, ύψους δύο δισ. ευρώ, με διευρυμένη περίμετρο ωφελουμένων και για ζευγάρια 40-50 ετών.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: 

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και δεν αρνήθηκε την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τη χώρα μας. Τόνισε όμως ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον αποτελεσματικά το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, το οποίο ενισχύει τα επιχειρήματα των κομμάτων της ακροδεξιάς πανευρωπαϊκά.

Απέκλεισε, δε, τον διάλογο με κόμματα στην Ελλάδα, που επικαλούνται τον ψευδοπατριωτισμό και εργαλειοποιούν την πατρίδα και τη θρησκεία. «Κόμματα στα δεξιά της ΝΔ υπήρχαν και στις εθνικές εκλογές του 2023. Θα έχουν αισθητή παρουσία, το πόσο αισθητή θα το δείξουν οι Έλληνες πολίτες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η μάχη με την ακρίβεια και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη μάχη κατά της ακρίβειας και στην επιστολή προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές εταιρείες, λέγοντας ότι σε αυτό το θέμα δεν εμφανίστηκαν όλα τα κόμματα με τη «φανέλα της Εθνικής Ελλάδας», αλλά άσκησαν κριτική για μικροκομματικούς σκοπούς. Ερωτώμενος για την πρόταση μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είπε «δεν αντέχει ο προϋπολογισμός και όποιος λέει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε τέτοια μείωση, να μας πει ποιες παροχές θα κόψει, ποιους φόρους θα αυξήσει, θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία».



Γιατί δεν καταθέτει ο Κασσελάκης το πόθεν έσχες του;

Απαντώντας, δε, συγκεκριμένα στον Στέφανο Κασσελάκη, που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και θέτει ερωτήματα, είπε ότι ο ίδιος θα τον ρωτούσε γιατί ακόμα δεν έχει καταθέσει το «πόθεν έσχες» του, όπως είχε πει ότι θα κάνει, πριν τις ευρωεκλογές. «Η προσωπική του ζωή δεν μας ενδιαφέρει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, «το πώς όμως ένας αρχηγός έχει δημιουργήσει την περιουσία του, ενδιαφέρει τους πολίτες».

«Μένω σε αυτό που είπε ότι θα το καταθέσει πριν τις ευρωεκλογές. Επίσης, από τον κ. Κασσελάκη δεν έχω ακούσει κουβέντα για την Ευρώπη. Τοποθετεί το κόμμα του στην Αριστερά της Ευρώπης, γι' αυτό και δεν μιλάει πολύ για τις ευρωεκλογές» σχολίασε ακόμη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ